Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 408 instructies gemaakt

Problemen accu vermijden: hoe kun je in de winter voorkomen dat je auto niet start?

Omschrijving

Het is koud en je auto start niet of slecht. Een vervelend auto probleem dat zich tijdens de wintermaanden regelmatig voordoet. In deze instructievideo wordt uitgelegd wat je kunt doen om problemen met je auto accu te vermijden. Met deze handige autotips kun je bij vorst startproblemen van je auto voorkomen, zonder de accu te vervangen. Zo zorg je ervoor dat je niet alleen in de zomer, maar ook tijdens de winter op je auto kunt blijven vertrouwen!

Handleiding

1. De accu laten controleren

Een slechte accu kun je bijna altijd herkennen aan het geluid. De motor draait langzamer rond, soms zelfs zo langzaam dat de motor maar net aanslaat. Wil je voorkomen dat de accu er bij de eerste vrieskou helemaal mee stopt, laat de accu dan op tijd controleren. De accu laten controleren

2. Waarom geeft een accu bij kou problemen?

In de accu zit de elektrische voorraad voor de auto. Bij lage, koude temperaturen daalt de capaciteit enorm. Hierdoor kan het zijn dat de accu net te weinig power heeft om de motor rond te laten gaan.
Heb je een elektrische auto, houd er dan rekening mee dat de actieradius van je auto bij vrieskou aanzienlijk minder is. Let dan ook extra goed op de accuduur als het vriest en laad je accu ruim op tijd op!

3. Accu sparen

Door een aantal stroomverbruikers zoals achterruitverwarming, blower en radio uit te zetten kun je de accu sparen.
Accu sparen

4. Korte en lange afstanden rijden

Het rijden van alleen maar korte stukjes is niet bevorderlijk voor je accu. Rijd daarom ook regelmatig een langere afstand, zodat de accu goed kan opladen.
Tijdens het rijden laadt de accu via de dynamo bij, zodat je de auto ook een volgende keer weer probleemloos kunt starten.
Laat bij twijfel je accu doormeten en zo nodig vervangen!
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!