Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker nicole

nicole
Heeft 103 instructies gemaakt

Feestelijk gezond ontbijt met kwark, noten, banaan en 'kokoschocolade'.

Feestelijk gezond ontbijt met kwark, noten, banaan en 'kokoschocolade'.
Omschrijving

Een gezond ontbijt hoeft niet saai te zijn. Dat bewijst dit recept wel: een ontbijt op basis van kwark, noten, banaan, sesamzaad en 'kokoschocolade' - die je maakt door wat kokosolie te mengen met pure cacaopoeder. Alles ongeraffineerd, zonder toevoegingen en puur natuur dus. Lekker voor als je gewoon houdt van gezonde voeding of als je op dieet bent en wilt afvallen zonder dat je alleen maar wortels hoeft te eten. Geniet van dit voedzame en heerlijke ontbijt!
Tip: natuurlijk ook leuk als gezond ontbijt voor kinderen.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Kwark
  • Banaan
  • cashewnoten
  • Rozijnen of krenten
  • Sesamzaad
  • Voor de 'kokoschocolade':
  • Kokosolie
  • Biologische cacaopoeder
  • Optioneel:
  • Kokossnippers of kokosrasp

1. Bodem van noten en banaan

Snijd een halve banaan in plakjes. Breek een handje cashewnoten in stukjes. Doe de banaan, de cashewnoten en de krenten of rozijnen in een schaaltje. Bodem van noten en banaan

2. Kwark toevoegen

Schep, naar wens, flink wat eetlepels kwark er bovenop (yoghurt kan natuurlijk ook).

3. Kokoschocolade maken

Smelt in een koekenpan op een laag vuur een flinke eetlepel kokosolie. Als dit gesmolten is, voeg dan een afgestreken eetlepel cacaopoeder toe. Roer de olie en de cacaopoeder met een houten spatel goed door elkaar, zodat een vloeiende massa ontstaat. Proef even of de 'kokoschocolade' goed van smaak is. Eventueel kun je nog wat cacaopoeder toevoegen als je de cacao niet overheersend genoeg vindt. Kokoschocolade maken

4. Chocolade gieten

Giet de vloeibare chocolade voorzichtig over de kwark. Zet het geheel in de koelkast en laat de chocolade hard worden. Het uitharden duurt ongeveer 20-30 minuten. Je moet dus wel even geduld hebben, maar dan heb je straks een heerlijk krokante laag chocolade op je kwark!

5. Uit de koelkast halen

Is de chocolade hard geworden? Haal je ontbijt dan uit de koelkast, garneer met nog wat plakjes banaan, strooi er eventueel nog wat sesamzaad overheen en... je hebt een heerlijk gezond ontbijt voor kinderen of voor jezelf! Hmm, genieten maar! Uit de koelkast halen
Was dit recept naar wens, heb je tips, toevoegingen of opmerkingen? Wij vinden het leuk om van je te horen. Onderaan dit recept kun je jouw reactie achterlaten.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!