Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 918 instructies gemaakt

DIY: snel en simpel een hangende wegwerp wespenvanger maken.

Omschrijving

Wespen om je heen kunnen je etentje buiten aardig verpesten. Hang een wespenvanger in de buurt van de plek waar je de wespen wilt verjagen en je zult snel verlost zijn van je kwelgeesten. Zo’n wespenvanger kun je zelf heel eenvoudig maken van een lege plastic fles. Hoe je dit moet doen kun je zien in de instructievideo. Voordeel van deze wespenvanger is, dat je hem gewoon kunt weggooien als hij vol is. Een nieuwe wespenvanger is namelijk weer snel gemaakt en niet duur.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
Wil je de wespen makkelijk zelf bestrijden op een diervriendelijke manier? Koop dan bijvoorbeeld een natuurlijke wespenverjager, die een concurrerend wespennest nabootst en wespen daarmee op afstand houdt.

1. De fles schoonmaken

Haal de dop van de fles, week de wikkel eraf en maak de fles schoon.
Je kunt zowel een ronde als een vierkante pet fles gebruiken.

2. Fles doormidden snijden

Snijd iets boven het midden, de fles rondom in tweeën. Je hebt nu twee helften: een bovenste- en een onderste helft van de fles.

3. Bovenste helft in onderste helft schuiven

Schuif het bovenste deel omgekeerd, met de flesopening naar beneden, in het onderste deel van de fles. Duw de helften stevig in elkaar. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte zit tussen de bodem van de fles en de flesopening.

4. Ophangtouw bevestigen

Knip met een gaatjestang aan iedere zijkant van de wespenvanger een gaatje, door beide helften heen. Haal een touw door de gaatjes en maak aan ieder uiteinde een stevige dikke knoop, zodanig dat het touw niet meer door de gaatjes heen los kan schieten.
Zorg dat de knoop dik genoeg is en na het ophangen niet alsnog door het gaatje heen los kan schieten!
In plaats van touw kun je ook ijzerdraad gebruiken.

5. De wespenvanger versieren

De wespenvanger kun je versieren door het plastic te beplakken met verschillende gekleurde stickers. Zo maak je van een saaie wespenvanger een vrolijke wespenvanger.
Als de wespenval vol is, gooi je hem gewoon in zijn geheel weg. Het maken van een nieuwe wespenval kost vaak minder moeite dan het schoonmaken van de oude.

6. De wespenvanger vullen

Giet een bodempje van ongeveer 2 cm zoete limonadesiroop in de wespenvanger en hang hem op, zo ver mogelijk van de plek waar je ongestoord wilt zitten. Om te voorkomen dat er alsnog een wesp uit de wespenval ontsnapt, kun je een beetje afwasmiddel aan de siroop toevoegen. De wespenvanger vullen
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!