Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 918 instructies gemaakt

Tuindecoratie zelf maken van regenlaarzen of klompen

Tuindecoratie zelf maken van regenlaarzen of klompen
Omschrijving

Wil je zelf eenvoudig tuindecoratie maken om je tuin mee op te leuken en ben je op zoek naar een origineel idee? Met oude regenlaarzen of klompen tover je jouw tuin heel simpel om tot een vrolijk paradijs. Je kunt de regenlaarzen of klompen op verschillende plekken in je tuin ophangen. Of een leuke plek kiezen waar je bijvoorbeeld een aantal laarzen in verschillende maten bij elkaar neerzet.
In de instructie hieronder lees je stapsgewijs hoe je deze DIY tuindecoratie maakt.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Regenlaarzen of klompen
  • (Biologische) tuinaarde
  • Tuinschepje
  • Leuke plantjes
  • Optioneel:
  • Ophanghaak of grote spijkers
  • Boormachine of hamer
  • Pallet of tuinhek

1. De regenlaarzen of klompen kopen

Koop bij een tuincentrum of kringloopwinkel regenlaarzen in leuke kleuren of met een leuke print. Als je voor verschillende kleuren of printjes kiest, maak je er een kleurrijk en bont geheel van.
Gebruik je klompen? Kijk dan bijvoorbeeld op Marktplaats of een andere tweedehands verkoopsite voor houten gele klompen met een boeren motief - of kies klompen in een leuke kleur.
Je kunt ook rubberen klompen gebruiken. Deze zijn zelfs verkrijgbaar met leuke prints, zoals hier bij Bol.com.

2. Gaten in de laarzen of klompen maken

Wil je de laarzen of klompen ophangen? Maak dan bovenin eerst gaten. Je kunt dit doen met een accuboormachine of, als je ze direct wilt ophangen, door er een grote spijker doorheen te slaan. Wees hierbij wel voorzichtig!

3. Plantjes in de laarzen of klompen zetten

Vul de regenlaarzen of klompen vervolgens af met tuinaarde. Zet er ten slotte een paar leuke plantjes in. Hang de laarzen of klompen op aan de schutting, een tuinhek, of bijvoorbeeld aan een pallet. Zet de pallet ergens neer of hang deze op aan de muur.

4. Neerzetten in plaats van ophangen

Je kunt de klompen of regenlaarzen met plantjes ook gewoon op een leuke plek in de tuin neerzetten. Het is dan leuk om te variëren met grote en kleine maten voor een speels effect. Zet verschillende paren los of bij elkaar in een perk, of zet een groep laarzen midden op het gras neer.
Zo geef je jouw tuin een kleurrijke twist en heb je heel eenvoudig zelf originele tuindecoratie gemaakt! Neerzetten in plaats van ophangen
Vergeet niet om de plantjes regelmatig water te geven. Helemaal als ze in de zon staan of hangen.
De klompen met plantjes zijn ook leuk als bloempotten voor op de tuintafel.
Hang je de klompen op? Dan kun je ook ervoor kiezen om ze af te vullen met vogelvoer. Je maakt zo heel simpel een origineel vogelvoederbakje. Houd er wel rekening mee dat je het vogelvoer regelmatig aanvult. Of dat je een schotje in de klomp bouwt zodat het vogelvoer niet zo diep de klomp in gaat.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!