1. Voorbereiding kerstkrans
Knip van de takken dennengroen, kleine takjes groen.
Je hebt voor de krans veel meer groen nodig dan je denkt, dus zorg dat je voldoende takjes knipt!
2. Krans met groen bekleden
Voeg de geknipte takjes groen bij elkaar en maak er kleine bundeltjes van. Leg de bundeltjes groen dakpansgewijs op de krans en zet ze vast door wikkeldraad, over het groen heen, stevig om de krans te wikkelen. Ga hiermee door tot de krans lekker vol en dik met groen is bekleed. Vergeet daarbij ook de binnenkant van de krans niet.
Zorg dat de takjes allemaal dezelfde kant op wijzen, anders wordt het een rommelig geheel!
De takjes moeten goed tegen elkaar aan zitten zodat, als ze iets verdrogen, je de basis van de krans niet ziet!
3. Kerstkrans versieren
Steek kleine balletjes of andere versiering per twee aan een kram en knoop, als je strikjes erbij wilt, een smal lintje om de kram. Prik daarna de kram stevig in de krans. Grotere versiering kun je als enkel stuk aan een kram steken. Of lijm het vast aan de kram wanneer je de versiering niet aan de kram kunt steken. Leuke ideeën voor een natuurlijke kerstkrans zoals op de foto: grote en kleine dennenappels, walnoten, steranijs en kaneelstokjes.
Is de versiering niet geschikt om met een kram vast te zetten? Lijm de versiering dan rechtstreeks op de krans met behulp van een lijmpistool.
Werk van boven naar beneden en laat de versiering mooi over het groen heen vallen.
Knip stukjes ijzerdraad van ongeveer 2 ½ centimeter en buig deze in een U-vorm. Zo kun je zelf krammetjes maken.
Gebruik iedere versiering die je maar wilt, klein, groot, zilver, gekleurd, natuurlijke materialen, wel of geen strikjes, veel of weinig.
4. Krans met lint versieren
Knoop ten slotte als je wilt om het midden van de krans een breed lint, om de krans aan op te hangen. Je kunt de krans ook gewoon neerleggen op tafel of op een schouw tegen de muur aan zetten.