Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker nicole

nicole
Heeft 103 instructies gemaakt

Gezond borrelhapje voor kerst: een komkommer sneeuwman

Gezond borrelhapje voor kerst: een komkommer sneeuwman
Omschrijving

Origineel, leuk, lekker en gezond: dat is dit komkommer sneeuwmannetje voor kerst zeker! Veel heb je er niet voor nodig en het maken ervan is niet ingewikkeld. Leuk ook om met kinderen te doen. Je kunt het komkommerhapje gebruiken voor bij de kerstlunch of gewoon als hapje voor bij de borrel. In beide gevallen is deze sneeuwman een verrassende toevoeging en geeft het vast een vrolijke twist aan het geheel!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Een komkommer
  • Zachte roomkaas
  • Rode en zwarte peperkorrels (of evt. rozijnen en cranberries)
  • Cherrytomaatjes
  • Verse koriander (een ander vers kruid kan evt ook)
  • Satéprikkers
  • Overige benodigdheden:
  • Appelboor (of schilmesje)
  • Optioneel:
  • Feestelijk serveerbord (of middelhoog glas)

1. Komkommer in plakken snijden

Snijd de komkommer in dikke plakken. Per poppetje heb je twee van deze dikke plakken nodig. Verwijder de pitjes uit de komkommerplakken met een appelboor (of een schilmesje). Komkommer in plakken snijden

2. Basis lijfje sneeuwman

Maak de basis voor je komkommer sneeuwmannetje door de plakken komkommer nu boven elkaar op een satéprikker te schuiven. Zo creëer je met de twee open komkommerschijven een hoofd en een lijfje voor je sneeuwman. Basis lijfje sneeuwman

3. Roomkaas toevoegen

Vul de komkommerschijven nu volledig met roomkaas.

4. Gezichtje en knopen maken

Maak nu een gezichtje door, in de bovenste komkommer, twee zwarte peperkorrels als ogen in de roomkaas te duwen. De neus van je komkommer sneeuwmannetje maak je met de rode peperkorrel.
Druk daarna in de onderste komkommer drie zwarte peperkorrels als 'knopen'. Die komen dus verticaal boven elkaar op een rijtje te zitten.
Houd je niet van peper? Neem dan rozijnen en cranberry in plaats van de rode en zwarte peperkorrels. Snijd kleine stukjes van deze gedroogde vruchten af en maak hiervan een gezichtje en knopen.

5. Hoedje maken

Snijd een cherrytomaatje in tweeën en haal de pitjes eruit. Prik het halve cherrytomaat hoedje op de satéprikker bovenop je komkommerhoofd. Neem nu een heel klein beetje van de roomkaas en rol hiervan een bolletje. Dit mini bolletje druk je op (of meer: rondom) de satéprikker bovenop het hoedje.

6. Armen maken van verse koriander

Neem twee takjes verse koriander. Prik aan de beide zijden van de onderste komkommer een klein gaatje. In dit gaatje kun je aan beide kanten een takje verse koriander prikken. Zo, nu heeft je komkommer sneeuwman ook armpjes.

Veel plezier met dit grappige en gezonde hapje voor kerst!
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!