Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Allerhande

Allerhande
Heeft 81 instructies gemaakt

Nagerecht voor Kerst: aardbeimannetjes gevuld met vanillemascarpone.

Omschrijving

Ben je op zoek naar makkelijke toetjes om te maken als nagerecht voor Kerst? Dan is dit kerstmannetje van aardbei en mascarpone leuk en verrassend om als toetje op tafel te zetten ter afsluiting van je kerstmenu. Je hebt de aarbeimannetjes zo gemaakt en je zult zowel bij kinderen als volwassenen een glimlach op het gezicht toveren met dit vrolijke dessert. Daarnaast is dit toetje relatief een gezond kersttoetje - en toch heel erg lekker!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden

1. Aardbeien wassen

Doe de aardbeien in een vergiet en spoel ze voorzichtig af. Dep ze daarna droog met een keukenpapiertje of laat ze goed uitlekken.

2. Aardbeien snijden

Snijd het kroontje van de onderkant van de aardbei, zodat er een plat vlak ontstaat waarop je aardbeimannetje straks kan staan. Snijd vervolgens ongeveer 1 centimeter van het topje van de aardbei, dit wordt het mutsje van de aardbeiman. Houd de mutsjes apart en zet de aardbeien met de onderkant op een feestelijk bord of een mooie schaal.

3. Mascarpone mengen

Meng in een kom de mascarpone met de vanillesuiker tot een smeuïge vanillemascarpone. Doe de mascarponevulling in een spuitzak en spuit kleine toefjes vanillemascarpone bovenop de aardbeien.

4. Gezichtje maken

Zoek wat geschikte hagels uit waarmee je een vrolijk gezichtje kunt vormen. Maak met de hagelslag oogjes en een mondje op het toefje mascarpone.
Je kunt de kerstmannetjes ongeveer zes uur van tevoren bereiden. Plaats het nagerecht in de tussentijd wel afgedekt in de koelkast.

5. Mutsje erop en... klaar is je kerstmannetje!

Zet tenslotte de mutjes bovenop de mascarpone en... klaar is je feestelijke nagerecht voor Kerst! Mutsje erop en... klaar is je kerstmannetje!
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!