Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 913 instructies gemaakt

Valentijnsdag: Hoe maak je van een ei een hartvormig ei?

Omschrijving

Het hoeft natuurlijk geen Valentijnsdag te zijn om je geliefde of een dierbare te verrassen met een lekker eitje. Dit hard gekookte ei kan altijd! In deze handleiding laten wij zien hoe je op eenvoudige wijze een ei in hartjesvorm kunt maken.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • ei
  • pan
  • water
  • stuk karton
  • schaar
  • 2 elastiekjes

1. Voorbereiding

Knip uit een leeg pak melk de hoek. Op die manier is het straks makkelijker om een hart te vormen.
Heb je geen leeg pak melk? Een ander stevig stuk karton voldoet ook. Is het karton bedrukt met inkt? Bekleed de binnenkant dan eventueel met bakpapier. Op die manier voorkom je dat er inkt op je ei komt.

2. Ei koken

Om het ei de vorm van een hart te kunnen geven is het belangrijk dat hij hard gekookt is. Doe hiervoor een ei in de pan en zorg ervoor dat deze onder water staat. Breng het water aan de kook en laat dit vervolgens tien minuten koken.
In tegenstelling tot 'normaal' laat je dit keer het ei niet schrikken. Doe je dit wel, dan kan je het ei niet vervormen.

3. Ei pellen

Na het koken is het tijd om het ei te pellen. Omdat je het ei niet hebt laten schrikken, kan het heet zijn.

4. Ei vormen

Doe het gepelde ei in het stuk karton. Duw nu het stokje voorzichtig horizontaal in het ei. Doe om beide uiteinde een elastiekje. Op deze manier kan het ei goed tot een hartje worden gevormd. Ei vormen
Als je het ei doorsnijdt zie je dat de dooier ook de vorm heeft van een hart. Zo is je ei niet alleen van buiten maar ook van binnen een echt Valentijns-ei.

5. Ei serveren

Serveer je hartvormige ei met een luxe broodje en een vers sapje. Leuk als Valentijnsontbijt of -lunch. Of stop het hartenei als verrassing in een lunchbox.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!