Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 913 instructies gemaakt

Hoe werkt je eisprong (menstruatiecyclus) en een bevruchting?

Omschrijving

De menstruatie. Een maandelijks terugkerend probleem dat je humeur behoorlijk kan beïnvloeden. Hoe werkt zo'n menstruatiecyclus nou precies? Hoe gaat een bevruchting na het vrijen en hoe word je zwanger of vindt de eisprong plaats? Deze instructievideo geeft je meer informatie over dit onderwerp.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. De eisprong

Iedere maand bereidt je lichaam zich voor op een bevruchting. Ongeveer veertien dagen voordat je moet menstrueren, vindt er een eisprong plaats. Dit noemt men ook wel een ovulatie. Tijdens de eisprong komt er een rijpe eicel vrij. Deze eicel blijft gemiddeld tot 12 uur na de eisprong in leven.

2. Bevruchting of menstruatie

Wanneer de eicel is vrijgekomen, kan deze worden bevrucht. Dit gebeurt als je hebt gevreeën en er daardoor mannelijke zaadcellen in de eileider terecht zijn gekomen. Als de eicel niet bevrucht wordt, sterft deze af en word je uiteindelijk ongesteld.

3. Hoe vindt bevruchting plaats?

De mannelijke zaadcellen vormen een groepje rond de eicel. Hierna doen ze allemaal hun best om zich door de wand van de eicel heen, naar binnen te dringen. De eerste zaadcel die erin slaagt om in de eicel te komen, kan de eicel bevruchten.

4. Wat gebeurt er na de bevruchting?

Het eitje gaat nadat het bevrucht is, via de eileider naar de baarmoeder. Vervolgens zal het bevruchte eitje zich hier nestelen, waarna dan de groei van jullie kindje kan beginnen.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!