Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker nicole

nicole
Heeft 117 instructies gemaakt

Hoe kun je een condoom omdoen?

Omschrijving

Niet altijd even gemakkelijk, zo'n condoom omdoen. Ben je net lekker bezig, moet die seks weer onderbroken worden voor een noodzakelijk kwaad. Het liefst geen tijdverspilling door gepruts met het condoom, toch? Bekijk de instructievideo om te weten te komen hoe je dat rubbertje op de juiste manier om de penis kunt doen van jezelf of je partner. En na het vrijen er weer makkelijk vanaf haalt. Even oefenen en de klus is in het vervolg zo geklaard;-)
Bron: erotiekvergelijk.nl

Handleiding

1. Verpakking openen

Scheur de verpakking open en haal het condoom eruit. Pak het condoom bij het topje vast en let erop dat de condoomrand aan de buitenkant zit, anders rolt het condoom straks niet af.
Pas op met scherpe of gescheurde nagels, zo voorkom je dat het condoom kapot gaat. Zorg er daarnaast voor dat er geen contact is met de penis, vagina of anus voordat de condoom om de penis zit.

2. Afrollen

Knijp met de ene hand het topje van het condoom goed dicht en rol met de andere hand het condoom zover mogelijk af. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte voor het sperma overblijft.

3. Terugtrekken

Trek de penis uit de vagina of anus voordat deze slap wordt. Let erop dat het condoom goed om de penis blijft zitten; houd deze zonodig vast.

4. Verwijderen

Schuif het condoom voorzichtig van de penis af en leg een knoop erin. Zorg ervoor dat er geen sperma aan je handen komt.
Merk je dat het condoom tijdens het vrijen stuk gegaan is? Laat dit altijd even weten aan je partner.
Lastig om bij de drogist condooms te kopen? Bestel ze dan gewoon via internet!
Vrijen zonder condoom omdat jullie elkaar inmiddels al wat langer kennen of een relatie hebben? Daarmee zijn SOA's niet ineens verdwenen. Iedere keer dat je seks hebt, bestaat er weer een nieuwe kans op besmetting. Doe dus altijd een SOA-test voordat je de condooms op het nachtkastje laat liggen. Hiervoor kun je terecht bij je huisarts of (kosteloos) bij een SOA polikliniek van de GGD.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!