Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker nicole

nicole
Heeft 116 instructies gemaakt

Hoe kun je een condoom omdoen?

Omschrijving

Het omdoen van een condoom bij jezelf of je partner is niet altijd even makkelijk. Hoe doe je dat? In deze instructievideo krijg je een duidelijke demonstratie van de manier waarop je een condoom het beste kunt afrollen en na het vrijen kunt verwijderen. Zo zorg je dat je in het vervolg met gemak dat rubbertje kunt omdoen, zonder tijdverspilling en zonder dat je het fijne moment samen te lang onderbreekt. Een paar keer oefenen en de klus is in het vervolg zo geklaard.

Handleiding
Vind je het lastig om bij de drogist condooms te kopen? Dan kun je ze ook bestellen via internet, bijvoorbeeld bij AlleCondooms.nl of gewoon bij Bol.com.
Check voor het gebruik altijd de houdbaarheidsdatum van het condoom.

1. Verpakking openen

Scheur de verpakking open en haal het condoom eruit. Pak het condoom bij het topje vast en let erop dat de condoomrand aan de buitenkant zit, anders rolt het condoom straks niet af.
Pas op met scherpe of gescheurde nagels, zo voorkom je dat het condoom kapot gaat. Zorg er daarnaast voor dat er geen contact is met penis, vagina of anus voordat de condoom om de penis zit.

2. Condoom afrollen

Knijp met de ene hand het topje van het condoom goed dicht en rol met de andere hand het condoom zover mogelijk af over de stijve penis. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte voor het sperma overblijft.
Wordt jouw piemel slap wanneer je een condoom wilt omdoen? Meestal is dit van de spanning en wordt het daardoor teveel 'een ding'. Geen zorgen, je bent zeker niet de enige waarbij dit verschijnsel optreedt. Probeer te ontspannen en neem er rustig de tijd voor. Op internet vind je genoeg informatie en tips om je verder te helpen.

3. Terugtrekken

Trek de penis uit de vagina of anus voordat deze slap wordt. Let erop dat het condoom goed om de penis blijft zitten; houd deze zonodig vast.

4. Condoom verwijderen

Schuif het condoom voorzichtig van de penis af en leg een knoop erin. Zorg ervoor dat er geen sperma aan je handen komt.
Merk je dat het condoom tijdens het vrijen stuk gegaan is? Laat dit altijd even weten aan je partner!
Vrijen zonder condoom omdat jullie elkaar inmiddels al wat langer kennen of een relatie hebben? Daarmee zijn SOA's niet ineens verdwenen. Iedere keer dat je seks hebt, bestaat er weer een nieuwe kans op besmetting. Doe dus altijd een SOA-test voordat je de condooms op het nachtkastje laat liggen. Hiervoor kun je terecht bij je huisarts of (vaak kosteloos) bij een SOA polikliniek van de GGD.
Voor deze en andere seksueel gerelateerde problemen kun je ook altijd contact opnemen met een deskundige, zoals een seksuoloog. Schamen is nergens voor nodig. Iedereen heeft seks. En genoeg personen daaraan gerelateerde problemen.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!