Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker appril

appril
Heeft 3 instructies gemaakt

Hoe werkt Wordfeud en wat is het?

Omschrijving

'Wat is jouw score op Wordfeud?' Heb je een enig idee waar deze persoon het over heeft? Hij heeft het over de nieuwe rage genaamd: Wordfeud. Wordfeud is gebaseerd op ons oude bekende spel, Scrabble. Het is enorm populair onder de gebruikers van smartphones. Wat is het nu precies en hoe werkt het? In deze instructievideo kun je het terugzien.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. Wat is Wordfeud?

Ken je het bordspel Scrabble? Je zult het vast wel eens een keer gespeeld hebben. Je moet met letters een woord maken en zoveel mogelijk punten scoren. Inmiddels zul je het vast niet meer zo vaak spelen. Wordfeud heeft daar iets voor bedacht en heeft een app ontwikkeld waarmee je online scrabble kunt spelen tegen je vrienden. Je hoeft dus niet meer achter de keukentafel te zitten, maar je kunt het overal spelen.

2. Wordfeud downloaden

Het eerst wat je moet doen is naar de Play Store of app store gaan om daar de app te downloaden. Zodra je deze hebt geïnstalleerd wordt er gevraagd om je e-mail adres en je gebruikersnaam. Deze kun je zelf bepalen en later altijd weer aanpassen. Voor de BlackBerry is er nog geen app ontwikkeld. Wordfeud kan ook (nog) niet gespeeld worden op de pc.

3. Aan de slag

Voordat je aan de slag gaat moet je een nieuw spel starten met iemand. Dit kan random met een onbekend iemand, of je kunt vrienden vinden via de email of de gebruikersnaam. Ook kun je kiezen tussen de talen waarin je het spel wilt spelen en welk toetsenbord je wilt gebruiken. Er staan zeven letters onderin je beeldscherm. Dit zijn de letters die je kunt gebruiken om woorden te maken. Als je een woord heb gelegd heeft je tegenstander 72 uur de tijd om ook een woord te leggen. Als je er niet helemaal uit komt met de letters die onderin je beeldscherm staan kun je deze wisselen de 'swap' button. Met deze functie sla je wel een beurt over en is je tegenspeler dus weer aan de beurt.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!