Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 913 instructies gemaakt

Hoe kun je gebraden eendenborstfilet klaarmaken met gebakken appel en lindehoning?

Omschrijving

Op zoek naar een lekker recept voor het bereiden van eendenborstfilet? In deze instructievideo wordt getoond hoe je eendenborst kunt klaarmaken met gebakken appel en lindehoning. In de handleiding hieronder, vind je de ingrediënten en kun je de bereidingswijze nog eens nalezen. Eet smakelijk!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Voor vier personen:
  • 4 tamme eendenborsten met vet a 200 gram p.p
  • 2 goudrenetten, geschild en in gelijke plakken van 1 ½ cm. 2 p.p
  • 2 eetl. Lindehoning
  • 50 gram roomboter
  • 1 dl. Zoete sherry ( Pedro Ximenez)
  • Peper & zout

1. Voorbereiding

Kruid de eendenborsten met peper en zout. Laat de borsten uit de koelkast op kamertemperatuur komen. Laat de Valirapan zonder vet warm worden.

2. Garen van de eend

Leg de eendenborsten met de vetkant in de pan. Waarschijnlijk ziet u niets gebeuren, en dat hoort zo! Rond de 55-60 graden zal de eendenborst zeer langzaam garen. Niet bakken! Alleen garen! Een onnatuurlijk gezicht zo in de pan, het is een beetje een oosterse techniek: eerst garen, dan pas kleuren!

3. Omdraaien

Draai om de 4-5 minuten de borst om. U zult hem natuurlijk wel zien veranderen. Na beide kanten te hebben gegaard, ongeveer 10 minuten, gaat de temperatuur wat omhoog. Stand 6-7.
Het moet geleidelijk aan gaan bakken. Er komt vet los van de borst en in principe garen we de eend in zijn eigen vet. Zorg dat de eendenborst op de vetkant word gebakken! Speel met de pan en het vermogen zodat het lekker bakt.

4. Vol vermogen

U zult zien dat hij lekker krokant word in 4 tot 5 minuten. Draai de pan even op vol vermogen zodat u beide kant krokant krijgt en haal dan de borsten uit de pan en laat op een ovenschaaltje even 'rusten'.

5. Appelschijven bereiden

Giet het overtollige vet uit de pan, zet terug op het fornuis en leg er de appelschijven in. Bak deze snel goudgeel en blus af met de sherry. Voeg de honing en boter toe en houd de pan in beweging. Maak draaiende bewegingen zodat de boter door de sherry word opgenomen.

6. Opdienen

Leg de eendenborsten op een bord, leg er twee schijven gebakken appel op en schep de saus er ruim overheen.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!