Als je geen kerrie zuurkool kunt vinden, koop dan gewone zuurkool en roer hier een kerriesaus doorheen of een paar lepels kerriepoeder.
1. De aardappelpuree maken
Schil de aardappelen, snijd ze in vieren en kook ze gaar. Giet de gare aardappelen af, doe ze terug in de pan en stamp ze fijn. Voeg vervolgens de hete melk en de boter toe en klop de puree met een mixer of garde luchtig.
2. De kippenbouten gaar koken
Breng 2 liter water aan de kook en los de bouillonblokjes op in het kokende water. Doe er ¾ van de currypasta bij en de kippenbouten. Kook de kippenbouten gaar in de bouillon.
Je kunt ook kipfilet nemen of kipfiletblokjes. Deze laatste kun je direkt in de pan gaar roerbakken.
3. Het vlees licht aanbraden
Haal het vlees van de bouten en verdeel het in stukjes. Verwarm de olie in een pan en braad het vlees hierin licht aan.
4. De kool erbij doen
Doe, als het vlees knapperig is, de paksoi en de chinese kool erbij en roerbak de kool kort mee. Schep de overgebleven currypasta erbij en laat alles nog even garen, waarbij je de pan goed omschudt.
De pan goed omschudden, zodat de kip niet aan de pan blijft vastplakken!
Zorg dat de kool knapperig blijft!
5. De schotel in lagen opbouwen
Schep in een ovenvaste schaal een laag aardappelpuree, dan de kerrie zuurkool met daarop het mengsel van kip en kool en dek dit af met weer een laag aardappelpuree. Strooi er vervolgens een dikke laag geraspte kaas over.
Verdeel de puree gelijkmatig, zodat alles goed is afgedekt.
6. De schotel bruin laten worden
Schuif de schaal in een voorverwarmde oven op180 graden en laat in 30 minuten de bovenkant mooi lichtbruin worden.