1. Pompoen schoonmaken en snijden
Boen de schil van de pompoen schoon met een groenteborstel. Snijd de pompoen in vieren en verwijder de draden en zaden. Snijd de pompoen daarna (met schil) in grove stukken.
2. Pompoen aanbakken
Zet een diepe (soep)pan op het vuur en verhit de olijfolie. Fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de pompoen toe en bak de blokjes ongeveer twee minuten mee. Schep de komijn en het kerriepoeder erbij en roer alles even goed door elkaar.
3. Bouillon toevoegen
Bereid 1 liter groentebouillon met een bouillonblokje of neem een kant-en-klare groentebouillon. Schenk dit bij de pompoen en laat de pompoen op een laag vuur in ongeveer 15 minuten zachtjes gaar koken.
4. Soep pureren
Pureer de pompoen tot een romige substantie. Voeg daarna het grootste deel van de slagroom, een snuf peper en zout toe en roer dit alles door de pompoensoep.
5. Pompoensoep opdienen
Snijd de verse peterselie fijn. Garneer de soep met een scheutje slagroom en strooi er de fijngesneden peterselie bovenop. Klaar is je romige pompoensoep.