1. Hoe maak ik het beslag?
Mix met een mixer in een kom de boter glad en zacht. Doe de cakemix bij de boter en mix dit even dooreen. Voeg één voor één de eieren toe en mix alles tot een mooi glad beslag.
2. Hoe bak ik de cakes?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de papieren vormpjes op een bakplaat en vul deze met behulp van twee eetlepels of een spuitzak voor de helft met het beslag. Schuif de bakplaat iets onder het midden in de oven en bak de cakejes in 15 à 20 minuten gaar en goudbruin.
Het is erg handig om een cupcake bakblik te gebruiken. De papieren vormpjes blijven hierin mooi rechtop staan.
3. Hoe maak ik de icing tooping?
Roer het eiwitpoeder met een vorkje door het gekookte water en laat het daarna een uur staan. Het mengsel af en toe doorroeren. Roer de poedersuiker met een mixer los in een kom.
Voeg het eiwitpoedermengsel toe aan de poedersuiker en mix heel langzaam tot alles goed gemengd is.
De icing is klaar als hij zo stijf is dat er alleen een puntje van omkrult als je er een piek van trekt.
4. De topping aanbrengen
Laat de cakejss afkoelen en maak daarna het papier aan de rand een beetje los.
Doe de icing in een spuitzak en spuit het op de cakejes.
Voor een extra feestelijke uitstraling kun je de cakes in decoratieve wraps plaatssn. Dit zijn papieren flyers met een mooie, sierrand, die je in elkaar kunt vouwen.
5. De cakes decoratief afwerken
Strooi bijvoorbeeld gepofte chocolade crispy korrels op de icing of leg er stukjes vers fruit, chocoladeboontjes
of chocolade snippers op.
Voor karamelcakejes kun je wat karamelpasta door de icing roeren.
Als je 2 spuitzakken met in iedere zak een andere kleur topping samen in een derde spuitzak doet, kun je de twee verschillende kleuren topping met elkaar vanuit één spuitmond opspuiten. Dit geeft een erg leuk effect.