Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 406 instructies gemaakt

Handige auto tips: hoe kun je in de winter autoproblemen bij vorst voorkomen?

Omschrijving

Auto problemen als het vriest, welke autobezitter kent het niet? In deze instructievideo kun je zien hoe je problemen met je auto bij vorst - zoals een vastgevroren autoportier, een bevroren autoruit of autoslot of vastgevroren ruitenwissers -, kunt voorkomen. Winterweer op komst? Pas dan deze handige tips toe zodat je met jouw auto probleemloos de vorst kunt trotseren. Onder de instructievideo kun je alle tips nog eens rustig nalezen.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. Autosloten inspuiten

Om te voorkomen dat het autoslot gaat bevriezen kun je een vochtverdrijvend middel, zoals een beetje kruipolie, in het slot spuiten. Behandel hiermee ook de slotvanger aan de binnenkant van de deur. Autosloten inspuiten

2. Deurrubbers invetten

Door de deurrubbers in te vetten, kun je voorkomen dat de deuren vastvriezen. Deurrubbers invetten
Voor het invetten van deurrubbers zijn er verschillende soorten middelen in de handel. Je kunt echter ook gewoon vaseline gebruiken.

3. Winterproof ruitenvloeistof

Zorg dat je ruitensproeiervloeistof voldoende antivries bevat, zodat deze niet kan bevriezen. Vul zo nodig de vloeistof iets bij.
Als de ruitenwisservloeistof bevriest sproeit hij niet meer en kunnen zelfs de leidingen van de auto kapot vriezen!
Gebruik bij vorst altijd de wintervariant ruitensproeier antivries, blauw van kleur!

4. Slot- en ruitenontdooier kopen

Is er winterweer op komst, zorg dan dat je voldoende ruitenontdooier en slot-ontdooier in huis hebt. Bewaar ze op een plek waar je ze makkelijk kunt pakken, maar altijd buiten de auto.
Bewaar de slot- en ruitenontdooier nooit in de auto!
Is er vorst of sneeuw voorspeld, dan kun je de voorruit afdekken met een stuk karton of kranten. Dat scheelt weer krabben.

5. Een deken en/of extra warme kleding in de auto

Voor het geval je bij slecht weer onderweg mocht stranden, is het belangrijk om wat warms bij je te hebben. Leg daarom in de winter extra warme kleding en/of een deken in de achterbak van je auto.
Neem altijd een plastic ijskrabber mee en leg een zeem in de auto voor beslagen autoruiten.

6. Accu en vloeistof controleren

Het is aan te raden om, voordat de winter begint, in ieder geval de vloeistoffen te laten controleren en de accu te laten doormeten.

7. Parkeren bij vorst

Zet de auto in de eerste versnelling en laat de handrem eraf. Zo voorkom je dat de handremkabel kan vastvriezen, waardoor de auto niet meer van zijn plaats kan komen.
Vergeet bij het wegrijden de volgende dag niet dat je auto al in de versnelling staat!

8. Kurken onder de ruitenwisserbladen

Zet, voordat je de auto uitzet, de ruitenwissers uit. Plaats kurken onder de ruitenwisserbladen, zodat de ruitenwissers niet meer in contact komen met de ruit en dus niet kunnen vastvriezen. Kurken onder de ruitenwisserbladen

9. Accu sparen

Zet bij vrieskou tijdens het starten een aantal stroomverbruikers uit zoals de achterruitverwarming, blower en radio. Hiermee spaar je de accu. Ook is het rijden van alleen maar korte stukjes voor een accu niet bevorderlijk. Het is dan ook aan te raden af en toe een langere afstand te rijden, zodat de accu weer voldoende kan bijladen.

10. Vermijd de wasstraat

Als het vriest is het niet verstandig de auto door een wasstraat te halen. Water dat achterblijft kan bevriezen en problemen veroorzaken, zoals een deur die niet meer open gaat.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!