Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Karwei

Karwei
Heeft 29 instructies gemaakt

Hoe moet je muurstickers als decoratie op muren plakken?

Omschrijving

Muurstickers zijn dan de ideale wanddecoratie. Lekker aan het klussen in je eigen huis? Misschien dat je nu je woonruimte wat wil opleuken, zonder dat dit al teveel tijd en geld gaat kosten. Bekijk deze instructievideo en je zult zien dat het aanbrengen van zo'n muursticker helemaal niet moeilijk is. Zo heb je op een makkelijke en snelle manier jouw interieur van een leuk detail voorzien. Ook erg leuk voor de slaapkamer of de kinderkamer.

Handleiding
Muurstickers zijn alleen te gebruiken op een gladde, egale ondergrond!

1. De ondergrond stofvrij maken

Maak vóór het aanbrengen van de sticker de ondergrond stofvrij. Gebruik hiervoor een schone doek met eventueel wat ammonia.
Niet alle behang kan tegen vocht, dus pas goed op dat je de ondergrond niet beschadigd!

2. Controleer of de muursticker past

Bepaal de plaats waar je de muursticker wilt plakken. Geef op de gekozen ondergrond met potloodstreepjes de totale lengte en breedte van de sticker aan. Controleer op deze manier of de sticker past en recht zal komen te zitten.
De lengte en de breedte van de sticker worden meestal aangegeven op de verpakking. Het is verstandig de sticker na te meten en te controleren of de aangegeven maten juist zijn.

3. Het aanbrengen van de muursticker

Begin bij het bovenste deel van de sticker. Trek het schutpapier een klein stukje los en plak het eerste gedeelte van de sticker op de ondergrond. Daarna trek je langzaam met één hand de rest van het schutvel stukje voor stukje los. Met de andere hand strijk je, met bijvoorbeeld een bankpasje, over de sticker.
Zo plak je de sticker glad en zonder luchtbelletjes op de ondergrond. Blijven er toch luchtbelletjes achter, wrijf deze dan direct weg. Het aanbrengen van de muursticker
Trek nooit in één keer het hele schutvel los. De kans dat de sticker aan elkaar zal gaan kleven is groot.
Als je hem dan weer los wilt maken kan de sticker gaan scheuren.
Je kunt een aantal stickers naast of boven elkaar plakken. Als je stickers van dezelfde kleur of vorm gebruikt, dan zal dit een rustige, evenwichtige sfeer in je huis geven.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!