Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 918 instructies gemaakt

Hoe voer ik de yoga-oefening 'de mediterende Lotusbloem' uit?

Omschrijving

Net begonnen met yoga? Het kost best wat tijd voordat je een yoga-houding onder de knie hebt en weet hoe een oefening uitgevoerd moet worden. In deze video wordt een instructie gegeven voor het uitvoeren van de yoga-oefening 'de mediterende Lotusbloem'. Onder de instructievideo kun je de adviezen en tips nog eens rustig nalezen.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • makkelijk zittende kleding
  • een matje en/of handdoek

1. Doel van een torsi (draaiing van je rug)

Deze oefening doe je vanuit kleermakerszit, je houdt hierbij een rechte rug aan. Bij de torsi oefening maak je een draaiing van je rug. Dat is heel handig wanneer je lang hebt gezeten en je merkt dat je wat stijf wordt in je onderrug, nek of schouders. Deze oefening helpt dan om je rug los en soepel te maken en om ervoor te zorgen dat de energie rond je ruggegraat weer ontspannen doorstroomt.

2. Maken van een torsi

Kom in kleermakerszit zitten, je rug is recht en ontspannen. Breng je rechter handpalm naar je linkerknie. Je linker handpalm zet je neer op de grond achter je ruggegraat, de vingers wijzen van je af. Houd je armen tijdens de oefening gestrekt om lengte in je ruggengraat te maken. Draai vervolgens vanuit je onderrug naar achter. In deze draaiing blijf je zitten en adem je rustig door.

3. Vervolg

Kijk dan weer naar voren, laat je armen los, en eventueel rol je even met je schouders en met je nek. En dan dezelfde oefening aan de andere kant: kruis je enkels de andere kant op (dat kan een beetje onwenning aanvoelen, vaak zijn we gewend om op een bepaalde manier de enkels te kruisen als we in kleermakerszit zitten).

4. Opnieuw

Ga zitten met een rechte rug, schouders ontspannen. Dan ga je met je linkerhandpalm naar je rechterknie en met je rechterhandpalm achter je rug, weer met de vingers van je afwijzend. Rechte rug, en draai dan naar achter. En blijf ook hier weer rustig doorademen. Kijk dan weer naar voren, laat je armen los, draai met je schouders.
Wat ook prettig kan zijn (en dat kan je ook doen op kantoor of bijvoorbeeld in de trein): strengel je vingers in elkaar en draai je polsen los.
  • Hoe voer ik de yoga Zonnegroet A uit?
  • Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!