Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 695 instructies gemaakt

Hoe voer ik de yoga-oefening 'de mediterende Lotusbloem' uit?

Omschrijving

Net begonnen met yoga? Het kost best wat tijd voordat je een yoga-houding onder de knie hebt en weet hoe de oefeningen uitgevoerd moet worden. In deze video wordt een instructie gegeven voor het uitvoeren van de yoga-oefening 'de mediterende Lotusbloem'.

Handleiding
Benodigdheden
  • makkelijk zittende kleding
  • een matje en/of handdoek

1. Torsi

Deze oefening is vanuit kleermakerszit met een rechte rug. De oefening is een torsi, een draaiing van je rug. Dat is heel handig wanneer je lang hebt gezeten en je merkt dat je wat stijf wordt in je onderrug, nek of schouders. Dan helpt deze oefening om het weer los en soepeler te maken en te zorgen dat alles rond je ruggegraat weer soepel doorstroomt.

2. Oefening

Kom in kleermakerszit zitten, je rug is recht en ontspannen. Ga dan met je rechterhandpalm naar je linkerknie. Je linkerhandpalm zet je neer op de grond achter je ruggegraat, de vingers wijzen van je af. Je gebruikt je armen als een soort stok om lengte te maken. En dan draai je naar achter. In deze houding blijf je zitten en adem je rustig door.

3. Vervolg

Kijk dan weer naar voren, laat je armen los, en eventueel rol je even met je schouders en met je nek. En dan dezelfde oefening aan de andere kant: kruis je enkels de andere kant op (dat kan een beetje onwenning aanvoelen, vaak zijn we gewend om op een bepaalde manier de enkels te kruisen als we in kleermakerszit zitten).

4. Opnieuw

Ga zitten met een rechte rug, schouders ontspannen. Dan ga je met je linkerhandpalm naar je rechterknie en met je rechterhandpalm achter je rug, weer met de vingers van je afwijzend. Rechte rug, en draai dan naar achter. En blijf ook hier weer rustig doorademen. Kijk dan weer naar voren, laat je armen los, draai met je schouders.
Wat ook prettig kan zijn (en dat kan je ook doen op kantoor of bijvoorbeeld in de trein): strengel je vingers in elkaar en draai je polsen los.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!