Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 404 instructies gemaakt

Koken op de camping (of thuis): een octopus (inktvis) koken en bereiden als tapas.

Omschrijving

In Spanje is de octopus een ware delicatesse. Het koken van een octopus, 'pulpo' in het Spaans, is simpel. Na het koken kun je de gare inktvis bereiden als borrelhapje. Het recept voor deze tapas is ook geschikt voor op de Spaanse camping, want je hebt er weinig keukengerei voor nodig. In de geschreven handleiding kun je lezen wat je precies nodig hebt en wordt het recept en de bereiding van de inktvis nog een keer herhaald.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • 1 octopus
  • grof (zee)zout
  • laurierblad ca. 8 blaadjes
  • 1 grote ui
  • olijfolie
  • paprikapoeder mild
  • 1 grote pan

1. De ui in de pan doen

Vul een grote pan voor driekwart met water. Pel de ui en doe deze in zijn geheel in de pan.

2. Zout en laurierblad toevoegen

Doe ruim zout in het water en voeg de laurierbladeren toe.

3. De octopus koken

Breng het water aan de kook, doe de octopus in de pan en breng het water opnieuw aan de kook. Haal als het water kookt de ocotopus, als deze vers is (dus geen diepvries), weer even uit de pan. Doe hem terug in de pan en breng het water weer aan de kook. Herhaal dit nog twee keer. Laat daarna de octopus ongeveer 40 minuten zachtjes pruttelen met het deksel op de pan.
Het vlees van octopus uit de diepvries is soms wat minder taai dan van verse octopus.

4. De octopus uit de pan halen

Zet na ongeveer 40 minuten het vuur uit en laat de octopus nog zo’n 10 minuten in het hete water nagaren. Haal de octopus daarna uit de pan en laat hem afkoelen.
Tijdens het koken krimpt de octopus en gaat er ca. 25% van het gewicht af.

5. De tentakels knippen

Knip de tentakels van de octopus af en knip ze in stukjes.
Een octopus hoor je niet te snijden, maar te knippen met een schaar!
Je gebruikt alleen de tentakels van de octopus!

6. De octopus serveren

Sprenkel wat olijfolie over de stukjes octopus , strooi er wat grof zeezout over en de paprikapoeder. Steek er prikkertjes in en serveer de octopus met stukjes brood.
Deze op originele, Spaanse wijze, bereide inktvis is lekker als tapas hapje.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!