Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 406 instructies gemaakt

Koken op de camping: venusschelpen in witte wijnsaus bereiden ('almejas a la marinera').

Omschrijving

Een heerlijk Spaans gerecht dat je kunt maken op je campingstelletje - of gewoon thuis natuurlijk. Gerechten met venusschelpen zijn makkelijk te bereiden en daarom ook erg geschikt voor de camping. Venusschelpen, één van de Spaanse zeevruchten, zijn gezond en lekker. De schelpdieren zitten vol gezonde voedingsstoffen en zijn daarnaast ook nog eens caloriearm. De Spaanse kok Doro Vinas laat in de instructievideo zien hoe je venusschelpen in witte wijnsaus ('almejas a la marinera') maakt. In de geschreven handleiding hieronder kun je lezen welke ingrediënten je nodig hebt en wordt de bereidingswijze van dit Spaanse recept herhaald.
N.B. Natuurlijk kun je voor dit gerecht ook mosselen gebruiken.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 sjalotten
  • (zee)zout
  • bosje peterselie
  • 4 theelepel paprikapoeder zoet
  • 4 theelepel paprikapoeder mild
  • 1 (wijn)glas witte wijn
  • 1 (wijn)glas water
  • ca. 1 kg venusschelpen
  • 1 eetl bloem
  • 1 citroen

1. De olie verhitten

Schenk een ruime hoeveelheid olijfolie (ongeveer 6 eetlepels) in een pan en verhit dit tot de olie een beetje gaat walmen.

2. De knoflook toevoegen

Pel de knoflook, hak deze fijn en doe de knoflook bij de olie.

3. De uitjes toevoegen

Pel de uitjes en snijd ze in kleine blokjes. Doe hierna ook de uitjes in de pan.

4. Zout en kruiden toevoegen

Hak de peterselie fijn. Strooi wat zout over de ui en de knoflook, een handjevol fijngehakte peterselie, paprikapoeder zoet en paprikapoeder mild.

5. Wijn en water toevoegen

Giet een glas witte wijn en een glas water in de pan. Voeg hierna de schelpen toe en roer dit door elkaar.
Als je venusschelpen koopt moeten ze naar zeewater ruiken! Als ze in de winkel openstaan of niet goed ruiken dan zijn de schelpen niet goed! Ze zijn dan of dood of gaan stinken!

6. De saus indikken

Strooi, om de saus wat in te dikken, een eetlepel bloem over de schelpen en roer alles goed door elkaar.

7. De schelpen koken

Laat de schelpen in de saus koken tot ze opengaan.
Schelpen die niet open gaan direkt eruit halen en weggooien!

8. De schelpen serveren

Schep de schelpen op een bord en serveer ze met partjes citroen.
Je kunt de venusschelpen als borrelhap serveren, maar ook als voorgerecht. Als hoofdmaaltijd zijn venusschelpen gecombineerd met pasta erg lekker.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!