Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 918 instructies gemaakt

Hoe werkt luxe huizenruil en waaraan moet je voldoen?

Hoe werkt luxe huizenruil en waaraan moet je voldoen?
Omschrijving

Ben je eigenaar van een villa en heb je interesse in het ruilen van jouw villa met een andere eigenaar van een luxe woning? Luxe huizenruil is een fijne manier om een mooi en uniek vakantieverblijf te vinden. Dit kan zijn voor vakantie, maar ook om kennis te maken met een nieuwe bestemming. Hoe luxe woningruil precies werkt en welke garanties een platform je biedt, lees je in dit artikel.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. Wat is luxe huizenruil?

Luxe huizenruil is een concept waarbij eigenaren van luxe woningen hun huizen uitwisselen voor vakanties. Een voorbeeld hiervan is HomeExchange Collection, een platform dat zich richt op de uitwisseling van exclusieve en luxe woningen. Het platform vormt een gemeenschap van huiseigenaren die hun (veelal bijzondere) huizen openstellen voor anderen, en op hun beurt gast zijn in de unieke huizen van andere leden.

2. Wat zijn de voordelen van luxe huizenruil?

Het ruilen van je villa met een andere huiseigenaar kan om verschillende redenen ideaal zijn. Het meest voor de hand liggend is om te ruilen voor een vakantie, of omdat je tijdelijk wilt kunnen genieten van een andere omgeving. Luxe woningruil kan echter ook handig zijn als je jezelf wilt oriënteren op plekken voor het aankopen van een tweede huis. Via een luxe woningruil kun je bekijken of de locatie die je op het oog hebt, aansluit op jouw wensen en behoeften. Ook kun je, via het contact dat je legt met een huiseigenaar, je netwerk uitbreiden en op locatie alvast contact leggen met bewoners in die omgeving. Tot slot word je via luxe huizenruil onderdeel van een netwerk, wat betekent dat je in contact kunt komen met personen met een vergelijkbare levensstijl en interesse. Zo breid je jouw privénetwerk desgewenst verder uit.

3. Hoe werkt luxe huizenruil?

Om deel te kunnen nemen aan luxe huizenruil, moet je een lidmaatschap aanvragen. Binnen 3 dagen hoor je of je wordt toegelaten tot het platform. Het lidmaatschap geeft je vervolgens toegang tot een exclusieve gemeenschap van huiseigenaren.
Niet elk huis komt in aanmerking voor de luxe huizenruil. Het platform hanteert strikte criteria op het gebied van kwaliteit, locatie en voorzieningen. De woningen worden individueel gecontroleerd en zowel voor het design van de inrichting, de voorzieningen als voor de locatie worden hoge standaarden gehanteerd. Denk aan de aanwezigheid van een zwembad, boot, tennisbaan of thuisbioscoop, maar ook aan wellnessvoorzieningen zoals een fitnessruimte, jacuzzi, of sauna. De waarde van een woning moet daarnaast ongeveer $1,5 miljoen (er wordt gerekend in dollars) of meer zijn.

4. Wat kost een abonnement op HomeExchange Collection?

Er zijn abonnementskosten verbonden aan het lidmaatschap, die rond de 1000 dollar per jaar liggen. Luxe huizenruilsites als deze bieden voor die prijs vaak verschillende garanties, om de ruil van jouw villa betrouwbaar te laten verlopen. Zo werkt Home Exchange Collection met:
  • Certificering van huizen, waarbij de identiteit van leden wordt geverifieerd en huizen worden gecertificeerd. Op die manier wordt de betrouwbaarheid van de community van eigenaren die zijn aangesloten bij het platform gewaarborgd.
  • 24/7 telefonische assistentie, voor persoonlijke begeleiding maar ook hulp in noodgevallen. Ondersteuning wordt geboden in 7 verschillende talen.
  • Diverse verzekeringen met hoge vergoedingen die zijn inbegrepen in het lidmaatschap, waaronder een annuleringsverzekering en een uitgebreide dekking bij schade of in geval van diefstal.
  • Naleving van garantie op een ruilhuis. Voldoet de locatie niet aan de beschrijving of wordt een huizenruil lastminute geannuleerd? Dan wordt er zo spoedig mogelijk een alternatief aangeboden.
  • Ondersteuning en advies bij het vinden van een huis dat aansluit op jouw behoeften en wensen.
  • Een actieve besloten Facebookgroep om in contact te komen met andere luxe woningeigenaren.

5. Met wat voor systeem wordt er gewerkt voor het ruilen?

Bij HomeExchange Collection gebeurt de uitwisseling op basis van een puntensysteem, de zogenaamde GuestPoints. Je kunt deze punten gebruiken om een huis te boeken voor een weekend, een week of zelfs voor een maand. Elke woning krijgt automatisch een waarde in GuestPoints toegewezen die wordt berekend op basis van de locatie, het aantal bedden en de uitrusting.

6. Hoe kun je een luxe huis ruilen op basis van Guest Points?

Het werken met deze Guest Points kan op verschillende manieren. Voor een wederkerige huizenruil wissel je onderling de Guest Points tegen elkaar in.
  • Heb je te weinig Guest Points voor de woning die je op het oog hebt, dan kun je ook punten bijkopen.
  • Heb je meer Guest Points voor jouw woning dan dat de woning waarmee je wilt ruilen waard is, dan behoud je het verschil in Guest Points.
Voor niet-wederkerige huizenruil (wanneer dus slechts één partij naar het huis van de uitwisselingspartner reist), ontvang je als gastheer Guest Points van de gast. De gast is in dat geval dus de enige die Guest Points afdraagt.

7. Waarop moet je letten bij het kiezen van een platform en locatie?

Luxe huizenruil stelt je in staat om te genieten van luxe accommodaties over de hele wereld, terwijl je anderen de kans geeft om te genieten van jouw prachtige huis. Wil je voor het eerst je huis ruilen met een andere eigenaar van een luxe woning? In dit artikel vind je tips om een luxe huizenruil succesvol te laten verlopen.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!