Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Redactielid03

Redactielid03
Heeft 56 instructies gemaakt

Een leuk zomers denkspelletje voor je hond maken

Omschrijving

Wil je zelf denkspelletjes voor de hond maken? In deze instructie leer je hoe je makkelijk een spel kunt maken met drijvende bakjes in water. Met een waterspel kan je hond zich tijdens warme dagen buiten lekker vermaken.
Ben je op zoek naar leuke spelletjes om te spelen met de hond? Dan is dit spel uitdagend voor je viervoeter om te doen. Doordat je hond moet nadenken bij het uitvoeren van het spel worden zijn hersens flink aan het werk gezet. Hierdoor zorgt een denkspelletjes voor net zoveel inspanning als een flinke wandeling. Tijdens warme dagen heeft de hond dus ook buiten in de schaduw iets om zich lekker mee te vermaken en hoeft hij zich niet te vervelen.
De instructievideo is afkomstig van het YouTube kanaal Hersenwerk voor Honden. Onder de video vind je de geschreven uitleg en benodigdheden.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden

1. Het denkspel aanleren

Om je hond dit denkspelletje aan te leren begin je met je hond te laten zitten of liggen op een kleed, terwijl jij één van de bakjes vult met een hondensnoepje. Zet het bakje op de grond en geef vervolgens je hond het commando om het snoepje uit het bakje te pakken. Herhaal dit een paar keer, totdat je hond dit snapt. Daarna kun je stapje voor stapje verder gaan en het hersenspel langzaam en passend bij jouw type hond verder opbouwen.

2. Het teiltje vullen met water

Vul het teiltje met een bodempje water. Laat je hond weer wachten op het kleed, dat je naast het teiltje legt. Leg opnieuw een hondensnoepje in het bakje. Zet het bakje met het lekkers in het teiltje met water en geef je hond weer het commando om het snoepje te pakken. Herhaal ook deze opdracht een paar keer. Gaat dit goed, dan begin je aan de volgende stap. Het teiltje vullen met water
Geef je hond tijdens het wachten tussendoor een voertje om hem te belonen voor het netjes op zijn plaats blijven.

3. Het denkspelletje verder opbouwen

Leg het kleed nu naast de grote bak of het zwembadje en laat je hond hierop wachten. Vul de bak of het zwembadje met een laagje water. Zet hierin 1 bakje met daarin weer een hondensnoepje. Daarna geef je de hond het commando om het snoepje te pakken. Herhaal dit totdat je hond het spel begrijpt en aan het water gewend is geraakt. Het denkspelletje verder opbouwen

4. Het waterspel langzaam moeilijker maken

Maak nu het waterspel steeds wat moeilijker door de bak of het zwembadje stap na stap met iets meer water te vullen en meer bakjes in het water te zetten. Herhaal daarbij altijd de vorige stappen. Laat dus steeds je hond wachten op het kleed totdat je alle bakjes gevuld hebt met hondensnoepjes, voordat je de hond het lekkers in de bakjes laat pakken.
Je hebt nu een leuk spel voor je hond dat je kan spelen tijdens warme zomerdagen.
Via Just Russell koop je gezonde hondensnoepjes zonder vulmiddelen en op basis van pure ingrediënten.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!