Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Redactielid03

Redactielid03
Heeft 56 instructies gemaakt

Simpel flessenspel voor je hond maken met koekjes erin

Simpel flessenspel voor je hond maken met koekjes erin
Omschrijving

Hoe maak je een simpel flessenspel voor je hond? In deze instructie wordt stapsgewijs uitgelegd hoe je een plastic flesje heel makkelijk omtovert tot een uitdagend hondenspeeltje. Voor dit zelfgemaakte hondenspel heb je slechts een petflesje nodig en wat voertjes of kleine koekjes om erin te stoppen.
Je kunt het zelfgemaakte hondenspeeltje gebruiken voor als je hond zich verveelt en om je hond aan het denken te zetten. Leuk als vermaak en goed om de hersens te prikkelen dus!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Lege petfles (bijv. een bronwaterfles), grootte naar keuze
  • Stanleymes (bijv. Bol.com) of ander scherp mes
  • Schaar
  • Nagelvijl (bijv. Bol.com)
  • Hondenkoekjes, snoepjes of voer - Just Russell webshop

1. Voorbereiding voor het flessenspel

Om dit flessenspel voor je hond te maken gebruik je een lege petfles. De grootte van de fles kun je zelf bepalen. Gebruik bij voorkeur een waterflesje. Omdat hier drinkwater in heeft gezeten hoef je dan alleen maar de binnenkant te laten drogen. Verwijder van de fles de dop en het plastic ringetje, voordat je een speeltje ervan gaat maken. Hier kan je hond in stikken en dat wil je natuurlijk voorkomen!
Je kunt natuurlijk ook een ander petflesje gebruiken, maar spoel die dan wel eerst schoon met water en een druppeltje afwasmiddel. Spoel de fles goed na en laat daarna de binnenkant van het flesje eveneens goed drogen, zodat de koekjes er niet in vastplakken.

2. De gaten in de lege petfles knippen

De gaten die je nu in de petfles gaat knippen moeten net groot genoeg zijn om de voertjes tijdens het spelen uit het flesje te laten vallen. De vorm van de gaten maakt hierbij niet uit: rond, vierkant of driehoekig, als het voertje er maar doorheen kan.
Knip vanaf de bovenkant tot aan het midden van de fles, aan een kant een of meer gaten. Draai vervolgens de fles een kwartslag en knip opnieuw wat gaten, nu op een andere hoogte dan de voorgaande. Knip geen gaten lager dan het midden van de fles. Ga zo door totdat je aan iedere kant van het flesje een paar gaten hebt geknipt. De gaten in de lege petfles knippen
Maak niet teveel gaten, want dan wordt het spel te makkelijk.
Als je eerst met een stanleymes of ander scherp mes een klein sneetje in de fles maakt, gaat het knippen van het gat daarna makkelijker.

3. Het flessenspeeltje vullen met koekjes

Vijl met een nagelvijl de scherpe randjes van de geknipte gaten glad, zodat je hond zich tijdens het spelen niet kan bezeren. Vul daarna het flessenspeeltje met een laag koekjes of andere voertjes. Het flessenspel voor je hond is nu klaar en je hond kan ermee gaan spelen. Laat tijdens het spelen je hond niet alleen met het speeltje, maar blijf er altijd bij om toezicht te houden.
Het flessenspel is leuk en uitdagend voor de hond om te doen als deze zich verveelt, veel energie heeft of als hersenwerk. Het flessenspeeltje vullen met koekjes
Via Just Russell koop je gezonde hondensnoepjes zonder vulmiddelen en op basis van pure ingrediënten.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!