Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Redactielid06

Redactielid06
Heeft 11 instructies gemaakt

Kattenspeeltje maken van een leeg flesje

Kattenspeeltje maken van een leeg flesje
Omschrijving

Wil je zelf een simpel kattenspeeltje maken? Dan is dit flessenspel een aanrader! Het DIY speeltje voor je kat kun je eenvoudig en snel maken van een leeg plastic flesje. Je maakt wat gaatjes erin, stopt koekjes of brokjes in het flesje en je zelfgemaakte kattenspeeltje is klaar.
Het flessenspelletje is geschikt als hersenwerk voor katten en om te voorkomen dat je kat zich verveelt. Ben je gewoon op zoek naar leuke kattenspeeltjes om zelf te maken omdat je van knutselen houdt? Dan heb je aan dit flesje een leuk project. En kijk anders ook even op onze site voor meer inspiratie op dit gebied.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Klein plastic flesje (formaat zie handleiding)
  • Kattensnoepjes of kleine (verwen)brokjes - Just Russell webshop
  • Schaar (of stanleymes)
  • Flessenborstel - Bol.com

1. De voorbereiding

Voor het maken van dit flessenspelletje voor je kat, kun je het beste een klein formaat plastic flesje gebruiken. Neem bijvoorbeeld een klein smoothie flesje of het kleinste formaat flesje voor versgeperst sinaasappelsap. Beiden kun je krijgen bij de supermarkt.
Maak het flesje goed schoon en zorg ervoor dat alle sapresten eruit zijn. Laat het flesje daarna goed drogen. De voorbereiding
Leg het flesje tijdens het drogen eventueel op een theedoek op de verwarming, zodat al het vocht na het schoonmaken goed verdampt. Het flesje moet goed droog zijn omdat de kattensnoepjes anders erin blijven vastplakken.

2. Gaatjes in het flesje maken

Je gaat nu op verschillende plekken in het flesje gaatjes maken. Dit kun je doen met een schaar of met een stanleymesje. Wees in beide gevallen heel voorzichtig; zet niet teveel kracht maar heb geduld bij het maken van de inkepingen. Zo voorkom je dat je uitschiet.
Maak rondom een stuk of 6 gaatjes, die net iets groter zijn dan de snoepjes die je gebruikt om in het flessenspeeltje te stoppen. Gaatjes in het flesje maken
Maak de gaatjes niet gelijk heel groot, dan rollen de snoepjes er veel te snel uit en is het spel geen uitdaging meer voor de kat. Je kunt de inkepingen dus beter stap voor stap iets vergroten dan direct te ruim maken. Test tussendoor of het formaat van de gaatjes goed is, door je kat ermee te laten 'proef spelen'.
Vijl de randen van de gaten een beetje bij wanneer deze erg scherp zijn.

3. De snoepjes in het flesje stoppen

Draai de dop van het plastic flesje en stop een stuk of tien snoepjes of brokjes erin. Dop weer erop schroeven en... klaar is je zelfgemaakte kattenspeeltje!
Zo heb je in een handomdraai een leuk spelletje voor je kat om de verveling tegen te gaan. De snoepjes in het flesje stoppen
Via Just Russell koop je gezonde kattensnoepjes zonder vulmiddelen en op basis van pure ingrediënten.
Laat het speeltje niet standaard bij je kat liggen maar geef het gewoon af en toe aan hem en pak het terug wanneer je kat uitgespeeld is ermee. Zo voorkom je dat het speeltje normaal wordt voor de kat en zal deze met plezier ermee blijven spelen wanneer je het aan hem geeft.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!