Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Redactielid01

Redactielid01
Heeft 61 instructies gemaakt

Nepwimpers plakken: zo breng je ze perfect aan!

Omschrijving

In deze korte instructie leer je hoe je gemakkelijk nepwimpers kunt plakken! Het kan soms moeilijk zijn om nepwimpers aan te brengen. Soms schat je de hoeveelheid lijm die je nodig hebt niet goed in, of plak je de nepwimpers te hoog of te laag. Met deze handige tips is dat verleden tijd! Je kunt nepwimpers plakken voor veel verschillende gelegenheden, bijvoorbeeld carnaval, gala of een ander feestje. Natuurlijk zijn ze voor dagelijks gebruik ook heel geschikt, om zo je wimpers wat meer volume te geven.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. Nepwimpers plakken: de voorbereiding

Zorg ervoor dat je al je oogmake up hebt aangebracht. Pak het doosje met nepwimpers en bepaal welke nepwimper bij welk oog hoort. Dit doe je gemakkelijk door het doosje voor je gezicht te houden, voor de spiegel. Haal de nepwimpers uit de verpakking. Pak van iedere nepwimper de uiteinden vast en buig de wimper een beetje heen en weer. Hierdoor maak je hem soepeler. Deze beweging is goed te zien op 0:33 in de video. Nepwimpers plakken: de voorbereiding
Heb je van jezelf vrij rechte wimpers? Krul dan je wimpers van tevoren met een wimperkruller en breng een dun laagje mascara aan.

2. De nepwimpers op maat maken

Leg de nepwimper op je oog, op de plaats waar je hem wilt plakken. Kijk of de wimper de juiste maat heeft. Knip eventueel een stukje van de wimper af, om de wimper op maat te maken. Doe dit alleen aan de buitenkant van de nepwimper.
Je kunt ook de nepwimper in losse stukjes knippen en alleen daar plakken waar het nodig is. Hierover kun je meer lezen in onze instructie over het aanbrengen van losse wimperstukjes.
Knip bij het op maat maken alleen aan de buitenkant, en nooit aan de binnenkant van de wimper.

3. De nepwimpers plakken

Breng een dun laagje lijm aan op de nepwimper. Wacht vervolgens minimaal 30 seconden, zodat de lijm iets kan drogen. Leg hierna de nepwimper losjes op je eigen wimper. Pak daarna een pincet en duw de wimper vast op het ooglid. En zo heb je een nepwimper perfect aangebracht! De nepwimpers plakken

4. Hoe lang blijven nepwimpers met lijm zitten?

De nepwimpers die je met lijm hebt aangebracht, blijven de hele dag (of nacht) zitten. Haal ze voordat je gaat slapen wel eraf, om huid- en oogirritatie te voorkomen.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!