Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 406 instructies gemaakt

Voor Kerst een heerlijk Geurende Krans maken met een moderne touch.

Omschrijving

Zelf een mooie kerstkrans maken met een kant-en-klare takkenkrans als basis, dat leer je in deze instructievideo. Met natuurlijke materialen kun je bijzondere kransen maken voor Kerstmis, geheel in je eigen stijl. De gebruikte kruiden voor deze kerstkrans, maken dat de krans er niet alleen mooi uitziet, maar ook een heerlijke geur verspreidt in je huis. Onder de video vind je de geschreven handleiding met een overzicht van de benodigde materialen. Hang de krans op als deurkrans of als kerstversiering, leg hem op tafel als tafeldecoratie voor Kerst of in de vensterbank als kerststuk. Natuurlijk kun je ook meerdere van deze lekker geurende kransen maken, om cadeau te doen aan familie of vrienden. Voor een vrolijke Kerst!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
Werk altijd stap voor stap! Zo houd je overzicht.

1. Het mos aanbrengen

Neem een plukje IJslands mos en duw dit in een opening tussen de takjes van de krans. Druk het mos zo nodig met de punt van een mesje iets aan. Verwerk op deze manier rondom, op willekeurige plekken in de krans, het IJslands mos. Heb je voldoende IJslands mos verwerkt, pak dan het groene mos en verwerk dit op dezelfde manier (zie video 1.33). Dit is de basis van je krans.

2. Het dennengroen aanbrengen

Knip wat korte takjes dennengroen. Spuit met het lijmpistool wat lijm aan de onderkant van ieder takje groen en lijm de dennentakjes rondom mooi vlak op de krans (zie video 2.20). Zorg daarbij wel dat je het mos voldoende blijft zien. Het dennengroen aanbrengen

3. De takken op de krans bevestigen

Leg verdeeld over de krans de takken (video 2.28). Knip een stuk ijzerdraad af en buig een uiteinde om tot een soort van haak. Steek op de plek waar de tak moet komen de haak tussen de takken van de krans door, trek het wikkeldraad door de krans heen naar voren toe en draai de beide ijzerdraadjes één keer om elkaar heen vast. Leg nu de tak op de juiste plaats, vouw het ijzerdraad om de tak heen en draai de uiteinden stevig vast. Bevestig zo ook de overige takken op de krans.

4. De kerstkrans geur geven

Verdeel het laurierblad en de kaneelstokjes over de krans en zet ze vast met lijm. Steek hierna zo hier en daar een eucalyptus takje in de krans. De kerstkrans geur geven

5. De dennenappels op de krans vastzetten

Zoek voor de dennenappels drie mooie plekjes verdeeld over de krans. Neem een stukje ijzerdraad en vouw dit tussen de schubben door rondom de dennenappel. Trek het ijzerdraad een beide kanten stevig aan en draai de twee einden om elkaar heen, zodat de dennenappel goed vastzit. Zet vervolgens met de uiteinden van het ijzerdraad de dennenappels vast op de krans.

6. Skimmia takjes en gedroogd fruit aanbrengen

Steek zo hier en daar een takje Skimmia in de krans. Zet de appelschijfjes met een ijzerdraadje of wat lijm vast op de krans en lijm ook de limoenschijfjes erop. Knip kleine toefjes met kunstbessen van het takje af en lijm ook deze tussen het groen op de krans.

7. De kerstballetjes op de kerstkrans lijmen

Bind de kerstballetjes met drie stuks van dezelfde kleur bij elkaar. Lijm daarna de toefjes met ballen kleur voor kleur op de kerstkrans, te beginnen met de rode kleur.

8. De kerstkrans een winterse sfeer geven

Wil je als finishing touch nog een iets winterse sfeer geven aan je krans? Spuit dan heel licht wat lijmspray of haarlak over de krans en strooi er daarna een heel klein beetje poedersneeuw over. Voor net dat kleine beetje sneeuw effect. Wij wensen je fijne feestdagen. De kerstkrans een winterse sfeer geven
Als variant kun je ook deze feestelijke dennenkrans maken voor Kerst. Of maak een decoratief en modern advent kerststuk voor op tafel of als cadeau.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!