Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 913 instructies gemaakt

Knutselen voor Kerst: een engeltje als kerstdecoratie.

Omschrijving

Wil jij knutselen voor Kerst en heb je inspiratie nodig? Hoe je eenvoudig zelf een leuke Engel kerstversiering kunt maken wordt uitgelegd in deze instructievideo. Het lieve engeltje, met touw als basis, is makkelijk om te maken. Het is leuk als kerstboomversiering, maar ook om aan je kerstkaart of kerstcadeautje te hangen of om te gebruiken als andere kerstdecoratie. Maak je eigen versie van deze kerstengel voor een uniek resultaat. In de geschreven handleiding onder de instructievideo staat welke benodigdheden je voor dit knutselwerkje nodig hebt en kun je de uitleg in het kort nalezen. Ook leuk om te maken met kinderen!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden

1. Voetjes maken

Neem een stuk touw, twee keer zo lang als de lengte van de engel. Laat aan de uiteinden van het touw een stukje vrij als voetjes en leg op gelijke hoogte, aan iedere kant, een knoop.
Je kunt de engel zo groot maken, als je zelf wilt.

2. Hoofdje maken

Vouw het touw dubbel en leg een paar centimeter vanaf de bovenkant een knoop. Steek de lus door de kraalopening en leg bovenop de kraal (het hoofdje) weer een knoop.
Stem de grootte van de kraal af op het formaat van je engel.

3. Armpjes maken

Neem voor de armpjes een stuk touw. Laat aan de uiteinden als handjes een klein stukje vrij en leg op gelijke hoogte aan iedere kant van het touw, een knoop.
Bepaal de lengte van de armpjes, aan de hand van de lengte van het lijfje.
Gebruik voor de armpjes een andere kleur touw, als voor het lijfje.

4. Jurkje maken

Bepaal de lengte van het jurkje en knip een reep vilt, twee keer zo lang. Vouw het vilt dubbel, knip er twee hoeken af en de bovenkant los, zodat je twee driehoeken overhoudt.

5. Jurkje op lijfje plakken

Smeer op één kant van iedere driehoek wat lijm en leg het lijfje op een driehoek, met de beentjes aan de brede onderkant. Leg de armpjes over het lijfje en plak de andere helft van het jurkje over het lijfje en de armpjes heen. Druk beide helften stevig op elkaar en laat de lijm drogen.
Druk vooral ook de randen van het jurkje stevig aan, zodat deze later niet loslaten!

6. Vleugels maken

Teken op een stukje gekleurd karton twee vleugels als één geheel en knip dit uit. Vouw de vleugels dubbel, zodat ze een beetje gebogen zijn. Doe aan de binnenkant in het midden van de vleugels wat lijm en plak de engel op de vleugels.
Als extra versiering, kun je met de parelstift op het jurkje witte stippen zetten.
Door te variëren met de materialen, geef je het engeltje steeds een ander karakter.
Je kunt het engeltje naast Kerst ook voor andere gelegenheden gebruiken. Bijvoorbeeld om cadeau te geven als geluksengeltje of bij een geboorte.

7. Gezichtje maken

Zet met de parelstift twee witte stippen als oogjes op de kraal en teken met een zwarte marker een mondje. Je engeltje is nu klaar om op te hangen. Gezichtje maken
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!