Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 909 instructies gemaakt

Hoe kun je fileparkeren?

Omschrijving

File parkeren, je moet het maar net kunnen. Het kan soms erg lastig zijn om je auto netjes in dat parkeervak te manoeuvreren en daardoor vermijden we het maar. In deze instructievideo leer je hoe je in twee stappen achteruit kunt inparkeren. Handig om te weten voor als je met rijlessen bezig bent of gewoon om te oefenen voor als dit nog steeds moeilijk voor je is. Bekijk de instructievideo en ga snel de weg op om met deze kennis je bolide binnen een mum van tijd achteruit op de parkeerplaats te rijden.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Oefen op een afgelegen terrein. Dan hoef je niet te letten op andere factoren.

1. Stilstaan

Zorg dat je gelijk komt te staan met de auto waarachter je wilt gaan parkeren. De afstand tussen de auto's moet 50cm zijn (ongeveer 3 spiegels). Voordat je achteruit gaat rijden kijk je eerst goed in je binnen en buiten spiegels en over je schouder.
Koop een Smart, Mini, Opel Corsa of een andere kleine auto!

2. Achteruit rijden

Zodra je achteruit kunt rijden zorg je dat de achterleuning van de auto waarin je rijd, gelijk komt te staan met de achterkant van de auto naast je. Nu stuur je in met een hele matige snelheid. Je rijd achteruit totdat je rechter buitenspiegel op een lijn staat met de achterkant van de auto naast je. Vervolgens kijk je nog een keer goed over je linkerschouder en draai je het stuurwiel daarna weer terug.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!