1. Voorbereiding
Doe een bodem water in de pan (zo'n 5-7 cm hoog) en breng dit aan de kook. Was de pompoen en de wortelen. Snijd de pompoen en de wortelen in grove stukken (zie onze instructievideo voor tips over het gemakkelijk snijden van een pompoen).
Haal het velletje van de teentjes knoflook en doe vervolgens de stukken pompoen, de wortelen en de knoflook in de pan met kokend water.
Je kunt de pompoen met schil en al gebruiken, dat maakt de soep nog smaakvoller en voedzamer. Plus: wel zo makkelijk!
2. Koken van de pompoen
Doe de deksel op de pan en laat het geheel op een zacht vuurtje langzaam koken, tot de pompoen en de wortelen gaar zijn. Je kunt dit testen door met een vork erin te prikken. Prik je makkelijk door de groenten heen, dan zijn ze gaar genoeg om te pureren.
3. Pureren van de soep
Haal de pan van het vuur. Gebruik nu de staafmixer om de pompoen, wortelen en knoflook tot een gladde massa te pureren. Haal de pitjes uit de Spaanse peper en snijd een stukje van de peper (ter grootte van 2 cm) in flinterdunne ringetjes. Voeg de ringetjes toe aan de soep, zet de pan weer op het vuur en laat de pompoensoep nog zo'n 10-15 minuten rustig doorsudderen. Maal tenslotte naar smaak nog wat zwarte peper door de soep.
Zorg ervoor dat je de kop van de staafmixer volledig onder water brengt voordat je start met pureren. Dit voorkomt dat je keuken straks oranje kleurt.
Rooster wat pompoenpitten en strooi de pitten ter extra garnering bovenop de pompoensoep.