Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 918 instructies gemaakt

Hoe kun je een tie dye jeans maken?

Hoe kun je een tie dye jeans maken?
Omschrijving

De zogenoemde 'tie dye jeans' zijn helemaal hip en niet te missen dit seizoen. De aanschaf van zo'n broek is erg prijzig en omdat je deze jeans vaak niet langer dan één seizoen draagt is er een betere optie: zelf je broek verven met tie dye effect. Het is simpel, goedkoop en het resultaat is lonend. Heb jij nou nog een oude broek die je wilt pimpen tot hét fashion item van dit seizoen? Lees dan in deze handleiding hoe je eenvoudig zelf je spijkerbroek tie dye kunt verven.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Een jeans
  • Emmer
  • Elastiekjes
  • Bleekmiddel
  • Glazen fles gevuld met water

1. De broek elastieken

Begin onderaan de broek met 'elastieken'. Rol de broek stukjes op en doe hier en daar een elastiek om de broek. Hoe meer elastieken je gebruikt, hoe minder de broek gebleekt wordt.

2. Bleken

Voeg ongeveer driekwart van de fles bleek toe in een emmer half gevuld met water. Stop de broek in de emmer en zet de fles met water bovenop de broek. Zo blijft de broek goed onder water en hoef je deze niet steeds om te draaien. Laat de broek ongeveer 2 uur in de bleek staan.

3. Uitspoelen

Doe waterdichte huishoudhandschoenen aan. Giet de emmer met bleek leeg en haal de elastieken van je broek af. Vul vervolgens de emmer met schoon water en spoel de broek uit. Haal de broek uit de emmer en wring hem uit. Uitspoelen

4. Broek wassen in de wasmachine

Doe daarna de broek in de wasmachine en was hem op 30 graden. Om alle bleek goed uit de broek te krijgen doe je geen zeep in de wasmachine.
Veel plezier met je zelfgemaakte tie dye jeans! Broek wassen in de wasmachine
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!