Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Lisanne

Lisanne
Heeft 55 instructies gemaakt

Hoe kun je een tie dye jeans maken?

Hoe kun je een tie dye jeans maken?
Omschrijving

De zogenoemde 'tie dye jeans' zijn helemaal hip en niet te missen dit seizoen. De aanschaf van zo'n broek is erg prijzig en omdat je deze jeans vaak niet langer dan één seizoen draagt is er een betere optie: zelf je broek verven en zo tie dyen! Het is simpel, goedkoop en het effect is lonend. Heb jij nou nog een oude broek die je wilt pimpen tot hét fashion item van dit seizoen? Bekijk dan even de instructievideo en lees de instructie en uitleg in de handleiding onder de video nog even rustig door.

Handleiding
Benodigdheden
  • een jeans
  • emmer
  • elastiekjes
  • bleekmiddel
  • een glazen fles gevuld met water

1. De broek elastieken

Begin onderaan de broek met elastieken. Rol de broek stukjes op en plaats hier en daar een elastiek om de broek. Hoe meer elastieken je gebruikt, hoe minder de broek gebleekt wordt.

2. Bleken

Voeg ongeveer driekwart van de fles bleek toe in de emmer half gevuld met water. Stop de broek in de emmer en zet de fles met water daar bovenop. Zo blijft de broek goed onder water en hoef je deze niet steeds om te draaien. Laat de broek ongeveer twee uur in de bleek staan.

3. Uitspoelen

Spoel het bleekwater door de wc en haal de elastieken eruit. Vul de emmer vervolgens weer met schoon water en spoel de broek even af. Leeg nu de emmer en wring je broek uit. Om alle bleek goed uit je broek te krijgen doe je deze in de wasmachine zonder zeep.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!