Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 411 instructies gemaakt

Hotfix: hotfix steentjes opplakken met een hotfix applicator.

Hotfix: hotfix steentjes opplakken met een hotfix applicator.
Omschrijving

Met hot fix kun je steentjes en studs plakken op allerlei materialen. De hotfix steentjes en hotfix studs hebben een lijmlaagje dat smelt als je de steentjes verwarmt. Is het lijmlaagje afgekoeld dan laat je hotfix versiering, zelfs in de wasmachine, niet meer los. Met hotfixen kun je van alles maken. Bijvoorbeeld een oude tas opleuken, een saai fotolijstje versieren, een armbandje net iets specialer maken, maar ook jeans of schoenen pimpen of je nieuwe schoolagenda uniek maken. Hoe je hot fix steentjes aanbrengt met behulp van een hotfix applicator, lees je in deze instructie. Ook worden wat handige tips gegeven voor het aanbrengen van de steentjes.

Handleiding
Benodigdheden
  • vel papier
  • hotfix steentjes en/of studs ( - Bol.com)
  • hotfix applicator ( - Bol.com)
  • pincet
  • te versieren item

1. Voorbereiding

Leg de steentjes op een stuk papier. Plaats de applicator op de houder en laat hem warm worden.
Pas op voor verbranden, het apparaat wordt heel warm!
Als je wit papier neemt, kun je de steentjes goed zien liggen.

2. Steentjes opplakken

Pak met de applicator (of ander hulpmiddel) een steentje op en druk hem op de plaats waar je het steentje wilt hebben. Houd de applicator even vast, totdat de lijm aan de onderkant smelt en het steentje vastzit.
Gebruik voor het versieren met kleine steentjes, bijvoorbeeld op een armbandje, het 2 mm opzetstukje van de applicator. Neem voor de wat grotere studs, bijvoorbeeld voor het versieren van een fotolijstje, het 5 mm opzetstukje.
Laat de applicator altijd goed afkoelen, voordat je er een ander opzetstukje inzet!
Om efficiënter te werken, kun je meerdere steentjes op hun plaats leggen en daarna vastzetten. Pas dan wel op dat tussendoor de losse steentjes niet verschuiven of eraf vallen.

3. Ideeën hotfix

Maak van een eenvoudig tasje met zilveren pailletten een uitgaanstasje; geef met glittersteentjes een saaie mok wat extra’s of voorzie je make-up kwasten van een chique randje; pimp je oude spijkerbroek met wat glitters langs de zakken of op de riemlussen; maak met hotfix van je sneakers of gympen een uniek paar; of je nieuwe schoolagenda heel erg origineel. Met hotfix is alles mogelijk.
Breng je hotfix aan op kleding, was de kledingstukken dan binnenstebuiten en niet warmer dan 40 graden!
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!
Gerelateerde instructies