Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 406 instructies gemaakt

Hotfix: hotfix steentjes opplakken met een hotfix applicator.

Omschrijving

Met hot fix kun je steentjes en studs plakken op allerlei materialen. De hotfix steentjes en hotfix studs hebben een lijmlaagje dat smelt als je de steentjes verwarmt. Is het lijmlaagje afgekoeld dan laat je hotfix versiering, zelfs in de wasmachine, niet meer los. Met hotfixen kun je van alles maken. Bijvoorbeeld een oude tas opleuken, een saai fotolijstje versieren, een armbandje net iets specialer maken, maar ook jeans of schoenen pimpen of je nieuwe schoolagenda uniek maken. Hoe je hot fix steentjes aanbrengt met behulp van een hotfix applicator, lees je in deze instructie. Ook worden wat handige tips gegeven voor het aanbrengen van de strass steentjes.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • vel papier
  • hotfix steentjes en/of studs ( - Bol.com)
  • hotfix applicator ( - Bol.com)
  • pincet
  • te versieren item

1. Verschillende opzetstukjes voor de hotfix applicator

De hotfix applicator wordt geleverd met verschillende opzetstukjes. Je kunt hiermee verschillende formaten strass steentjes op kleding of op sieraden aanbrengen. De opzetstukjes zijn genummerd. Kies het opzetstukje dat qua nummer en formaat overeenkomt met het strass steentje dat je gaat aanbrengen. Heb je geen geschikt opzetstukje voor het formaat strass steentje dat je wilt gebruiken? Kies dan voor het platte opzetstukje dat je geleverd hebt gekregen bij de hotfix applicator.
Gebruik voor het versieren met kleine steentjes, bijvoorbeeld op een armbandje, het 2 mm opzetstukje van de applicator. Neem voor de wat grotere studs, bijvoorbeeld voor het versieren van een fotolijstje, het 5 mm opzetstukje.
Laat de applicator altijd goed afkoelen, voordat je er een ander opzetstukje inzet!

2. Voorbereiding

Leg de steentjes op een stuk papier. Plaats de applicator op de houder en laat hem warm worden. Markeer ondertussen de posities op het kledingstuk (of ander accessoire) waar je de glittersteentjes wilt hebben, zodat het goed zichtbaar is waar je het patroon of de losse steentjes gaat aanbrengen. Voorbereiding
Pas op voor het aanraken en verbranden van je huid, het apparaat wordt heel warm!
Als je wit papier neemt, kun je de steentjes goed zien liggen.

3. Steentjes opplakken

Pak met het pickup potlood (of een ander hulpmiddel) een steentje op en leg dit op de plaats waar je het steentje wilt hebben. Druk het steentje nu met de applicator goed aan. Houd de applicator even vast, totdat de lijm aan de onderkant smelt en het glittersteentje vastzit aan de stof. Steentjes opplakken
Om efficiënter te werken, kun je meerdere steentjes op hun plaats leggen en daarna vastzetten. Pas dan wel op dat tussendoor de losse steentjes niet verschuiven of eraf vallen.

4. Hoe kun je hotfix steentjes aanbrengen op dunne stof?

Lijm je de hotfix steentjes op een dunne stof of ander dun materiaal? Zorg dan ervoor dat de lijm niet door de stof heen trekt en zowel het steentje als de stof vastplakt op de laag die eronder ligt. Om dit te voorkomen kun je onder het oppervlak waar je de steentjes gaat aanbrengen een ander los beschermend stukje stof leggen dat je direct daarna weer eronder uit haalt.

5. Ideeën hotfix

Maak van een eenvoudig tasje met zilveren pailletten een uitgaanstasje; geef met glittersteentjes een saaie mok wat extra’s of voorzie je make-up kwasten van een chique randje; pimp je oude spijkerbroek met wat glitters langs de zakken of op de riemlussen; maak met hotfix van je sneakers of gympen een uniek paar; of je nieuwe schoolagenda heel erg origineel. Met hotfix is alles mogelijk.
Breng je hotfix aan op kleding, was de kledingstukken dan binnenstebuiten en niet warmer dan 40 graden!
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!
Gerelateerde instructies