Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Lisanne

Lisanne
Heeft 55 instructies gemaakt

Hoe kun je een dip dye short maken met studs?

Omschrijving

Heb jij al een dip dye jeans? Dit gave mode-item mag dit seizoen niet missen in je kledingkast. Vaak zijn dip dye jeans erg prijzig en moeilijk te vinden. Gelukkig kun je zo'n gave denim gemakkelijk zelf maken en dit helemaal doen volgens je eigen smaak. Leuk en goedkoop dus! Het enige wat je nodig hebt is wat verf en een (oude) jeans, een short of een spijkerjasje. En de studs? Heel eenvoudig, gewoon met een strijkijzer erop te strijken! Dus snel aan de slag!
Bekijk ook de handleiding onder de instructievideo even om de uitleg en benodigdheden nog eens na te lezen.

Handleiding
Benodigdheden
 • bakje dylon cold
 • zakje dylon cold dye fix (textielverf)
 • 125 gram zout
 • maatbeker
 • jeansshort
 • emmer
 • opstrijkstuds
 • strijkijzer
 • theedoek
 • haarverf
 • ombre effect

1. Voorbereiding verf

Doe een halve liter warm water in de maatbeker en voeg de textielverf toe. Handig is om wat gaatjes te prikken in het bakje, zodat je de poeder goed kunt verspreiden. Als alle verf in de maatbeker zit, roer je dit even goed door. Giet het mengsel met de verf in een emmer met koud water. Gooi vervolgens 125 gram zout in het mengsel en tenslotte het zakje dylon cold dye fix. Roer het mengel even goed door met een vork.

2. De short verven

Voor een 'ombre effect' leg je eerst een groot deel van de short in het mengsel. Laat dit ongeveer een kwartier intrekken. Vervolgens haal je de short een stukje omhoog, zodat het bovenste gekleurde gedeelte niet meer in het mengsel zit. Laat dit ongeveer een half uur intrekken. Hierna herhaal je dit door het broekje nog een stukje omhoog te halen. Ook dit laat je een half uur intrekken.

3. Uitspoelen

Spoel nu het broekje uit door het onder de kraan te houden en het koude water naar beneden te laten lopen, zodat niet de rest van de short roze wordt. Spoel het broekje uit totdat er geen roze verf meer vanaf komt.

4. De studs aanbrengen

Neem de strijkstuds en haal de achterkant (het witte velletje) van de studs. Plaats de studs op een gewenste plek op de short en leg hier een vochtige theedoek overheen. Pak nu het strijkijzer en strijk ongeveer 60 seconden over het patroontje heen. Zorg er voor dat het strijkijzer op de heetste stand staat. Strijk daarna de achterkant van het patroon gedurende 90 seconden. Ook hiervoor gebruik je weer een vochtige theedoek. Wacht hierna 60 seconden tot de studs zijn afgekoeld. Ten slotte haal je het plastic voorzichtig van de studs.
Vergeet niet af en toe de theedoek te verplaatsen zodat deze niet verbrandt.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!