Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 406 instructies gemaakt

Hoe kun je een Magic loop maken om te starten met rond haken? Ook voor amigurumi.

Omschrijving

Een manier om te starten met rondhaken zonder gat in het midden is de Magic loop, ook wel magische ring genoemd. Deze haaktechniek wordt veel gebruikt in haakpatronen voor een amigurumi oftewel mini knuffeldier. Dit begin met een schuiflus of draadlus, heeft als voordeel dat je het werk zó strak kunt aantrekken dat er geen gaatje meer in het midden ontstaat.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. De draad om je midden- en ringvinger heen slaan

Leg de draad met een uiteinde van zo’n 30 à 40 cm over de binnenkant van je hand en via de bovenkant van je hand weer naar beneden. Haal de draad onder je ringvinger door weer naar voren en sla hem twee keer om je midden- en ringvinger heen. Houd de draad vast met je pink.

2. De opzet haken

Steek de haaknaald door beide lussen (de cirkel) heen en pak met het haakje de kluwendraad die er achter, over je wijsvinger heen, loopt. Haal deze draad door de twee lussen en haak daarna een losse. Dit is de opzet. Je kunt nu je patroon volgen en het aantal aangegeven steken in de cirkel haken.

3. De cirkel dichttrekken

Haal na de laatste gehaakte steek van de eerste toer je vingers uit de cirkel en draai het haakwerk om. Trek met de onderste lus de bovenste strak en trek daarna met het uiteinde van de draad de onderste lus strak. Sluit de cirkel met een halve vaste en begin met de volgende toer.
Het lijkt misschien wat ingewikkeld, maar als je de instructies in de video goed volgt, dan zal het zeker lukken. En ook hier geldt, oefening baart kunst.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!