Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 406 instructies gemaakt

Hoe kun je een eenvoudige, kleine bloem haken?

Omschrijving

Met haken kun je de mooiste creaties maken. Zo kun je een kleine bloem haken als versiering voor op bijvoorbeeld je tas, beanie of haarclip. Leuk voor een persoonlijke touch en leuk om te doen. Ook als beginner zul je probleemloos dit bloemetje kunnen maken. In de instructievideo kun je zien hoe je de bloem moet haken. In de geschreven handleiding eronder staat het patroon nog eens vermeld en wat je aan materiaal nodig hebt.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • bolletje haakkatoen no 8
  • haaknaald no 3
  • 1 kleine knoop
  • schaar
  • naald met stompe punt (borduur- of stopnaald)

1. Een ring haken

Begin met een ketting van 6 lossen en sluit deze met een halve vaste tot een ring.

2. Het eerste bloemblaadje

Haak 2 lossen en daarna door het midden van de cirkel een stokje. Vervolgens een dubbel stokje en daarna weer een stokje. Haak hierna weer 2 lossen en tot slot nog een halve vaste in de cirkel. Je hebt nu één blaadje gehaakt.

3. De overige vier blaadjes

Begin weer met het haken van 2 lossen, dan door het midden van de cirkel een stokje, een dubbel stokje en weer een stokje. Dan weer 2 lossen en een halve vaste in de cirkel. Herhaal dit nog drie keer en eindig met een halve vaste. In totaal heb je nu vijf bloemblaadjes in de cirkel gehaakt.
Om weer een nieuw blaadje te kunnen haken moet je zo nu en dan wat ruimte maken door de reeds gehaakte blaadjes mooi dicht tegen elkaar aan te schuiven. Hiervoor is soms wel wat kracht nodig.

4. De begindraad afhechten

Knip de begindraad af, haal hem door de lus en trek de draad goed aan. Steek de draad weg aan de achterkant van het haakwerk. Gebruik hiervoor een naald met een stompe punt.

5. Een knoop op de bloem naaien

Steek de einddraad aan de achterkant van het bloemetje eerst tussen een paar draadjes van het haakwerk door en vervolgens door het midden naar de voorkant. Steek de draad door de gaatjes in de knoop en daarna terug naar de achterkant van de bloem. De draad weer door wat draadjes steken en strak aantrekken. Dit nog een paar keer herhalen, daarna een knoopje in de draad maken, afknippen en klaar is je bloemetje.
Gebruik de einddraad om op het midden van de bloem een kleine knoop te naaien, het hartje van de bloem.
Let op dat de knoop netjes in het midden op de bloem komt!
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!