Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 918 instructies gemaakt

Stokjes haken: een wat langere, soepele haaksteek.

Omschrijving

Een stokje is een wat langere, hogere haaksteek dan een vaste steek. Deze haaktechniek begint met het haken van een ketting van losse steken. Hierop kun je verder haken met stokjes. Haken is niet moeilijk en een ontspannende bezigheid. Je kunt er van alles mee maken, zoals decoratie voor in je huis, gehaakte kleding, tassen, hoedjes en zo meer. Als je wilt leren hoe je stokjes moet haken bekijk dan deze instructievideo.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • haaknaald in de gewenste dikte
  • garen
  • schaar
  • dikke naald

1. Een ketting van lossen haken

Begin met een ketting van lossen (zie onze instructie “hoe kun je leren haken”). De ketting is de eerste toer, het begin waar je de rest van je haakwerk op haakt. Als de ketting de gewenste lengte heeft begin je met de volgende toer, de stokjes.

2. De volgende toer, stokjes haken

Sla de eerste 3 losse steken van de ketting over en steek de naald in de vierde lus. Sla de draad om de naald en steek de naald in de 4e losse van de ketting. Pak de draad met het haakje van de naald op en trek hem door de lus heen.
Op het eind van iedere toer haak je altijd 3 lossen! De 3 gehaakte lossen vormen het eerste stokje van de volgende toer!

3. De overige lossen van de ketting haken

Herhaal de vorige stap tot je alle steken van de ketting hebt gehaakt. Haak daarna 3 lossen en keer vervolgens het haakwerk om, waarna je aan een nieuwe toer begint.
Een stokje is een wat soepelere haaksteek en daarom goed te gebruiken voor kleding.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!