Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 918 instructies gemaakt

Hoe kun je een nieuwe liefde versieren? Tips voor het daten.

Hoe kun je een nieuwe liefde versieren? Tips voor het daten.
Omschrijving

Ben je op zoek naar een relatie maar gaat flirten en daten je niet zo goed af? Of wil jij je goed voorbereiden op je eerste date? In deze instructie worden enkele tips gegeven waarmee je ervoor kunt zorgen dat je indruk maakt op je potentiële liefde en jouw versierpoging zijn vruchten afwerpt. Succes met flirten en je eerste afspraakje!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. Oogcontact maken

Het is wetenschappelijk aangetoond dat oogcontact voor directe aantrekkingskracht zorgt. Zorg ervoor dat je altijd net iets langer in de ogen van je gesprekspartner kijkt dan nodig. Kijk iemand dus aan met de gedachte 'de andere persoon graag beter te willen leren kennen'. Dit straal je uit. Wacht tot diegene terugkijkt en kijk elkaar dan direct in de ogen.
De gemiddelde man gaat met oogcontact de mist in doordat hij direct wegkijkt, zodra hij oogcontact maakt met een vreemde vrouw. Zonde. Als een vrouw binnen 45 seconden opnieuw oogcontact zoekt, is ze meestal geïnteresseerd.

2. (Glim)lachen

Blijft deze man of vrouw jou ook aankijken, geef dan een klein glimlachje. Het is een pure vorm van lichaamstaal en laat zien dat de interesse is gewekt. Laat de glimlach langzaam op je gezicht verschijnen, dat oogt oprechter dan een grote lach met open mond en maakt het flirten wat spannender.

3. Gesprek voeren

Stap je in de kroeg op iemand af na een tijdje oogcontact gemaakt te hebben of ga je op een eerste date? Let erop dat je bij het voeren van een gesprek genoeg ruimte geeft aan elkaar zodat er een juiste balans tussen luisteren en vertellen ontstaat. Praat dus niet alleen maar over jezelf maar toon ook interesse in de ander. Valt er een stilte? Maak je niet al teveel zorgen. Als je ontspant erin en gewoon even wacht, dan schiet je vast wel weer iets te binnen om over te praten. En weten jullie beiden niets meer te zeggen? Dan kun je altijd gewoon aangeven 'dat je even niet meer weet wat je moet zeggen' maar dat je het wel erg gezellig vindt samen. Een stilte hoeft niet te betekenen dat je date mislukt is of dat er geen match is tussen jullie. Misschien zijn jullie beiden zenuwachtig of heb je gewoon niet zo je dag. Het mag en kan allemaal.
Qua gespreksonderwerpen kun je denken aan werk, collega's, studie, hobby's, reizen, de leukste dingen die iemand ooit gedaan heeft in zijn of haar leven, familie, huisdieren, sporten, de plaats waar iemand geboren is of nu woont, enzovoorts. Zoek naar overeenkomsten of juist leuke verschillen, waarop je kunt inhaken met een ervaring van jezelf.

4. Locatie voor een eerste date

Zorg voor een fijne locatie voor jullie eerste date, waar jij jezelf op je gemak voelt en de sfeer van de ruimte overeenkomt met jou als persoon. Vrouwen beoordelen een man vaak op het soort locatie waar hij haar mee naartoe neemt, zeker tijdens een eerste afspraakje. Een vijfsterren-restaurant hoeft dus net zo min als McDonalds.
Je kunt er ook voor kiezen om samen iets te gaan doen. Een spannende film kan bijvoorbeeld leiden tot wat fysiek contact en spannende, grensverleggende activiteiten kunnen achteraf zorgen voor een leuk gespreksonderwerp en het uitwisselen van ervaringen.
Bedenk wel goed of je partner ook echt wel van bungeejumpen zal houden. Zoniet, dan is een ander uitje wellicht beter!

5. Verzorging

Zorg dat je er verzorgd en leuk uitziet. Zowel mannen als vrouwen zullen dit waarderen. Als jij je goed voelt in de kleding die je draagt, dan zul je ook zelfverzekerd over komen. Of dat is in een mooi, hoger gesloten shirt of een laag decolleté: dat is helemaal aan jou natuurlijk. Vergeet ook niet om het juiste paar schoenen aan te trekken en die volledig afgetrapte gympen even in de kast te laten staan. Een lekker geurtje maakt je persoonlijke presentatie natuurlijk helemaal af.
Veel plezier met je (eerste) date!
Spreek na afloop van de date vooral ook naar elkaar uit wat je ervaring is van de avond. Vonden jullie het beiden gezellig, dan kun je misschien telefoonnummers uitwisselen? Neem afscheid met een kus op elkaars wang. Of je gelijk wilt zoenen op je eerste date, kun je het beste zelf bepalen. Over het algemeen is het net zo spannend om dit pas te doen bij een vervolgdate, mits jullie beiden enthousiast zijn over een volgend afspraakje.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!