Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 913 instructies gemaakt

Hoe kun je je voorbereiden op het huwelijk?

Hoe kun je je voorbereiden op het huwelijk?
Omschrijving

Het huwelijk. Je wilt voor eeuwig samenzijn en daarom besluit je in het huwelijksboodje te stappen. Maar een huwelijk is helaas niet altijd rozengeur en maneschijn. Een goede voorbereiding kan daarom veel inzicht bieden. Om relatieproblemen te voorkomen helpt deze handleiding je om het huwelijk goed voorbereid in te gaan. Zo weet je van elkaar in ieder geval wat het verwachtingspatroon naar de toekomst toe is en heb je duidelijkheid over elkaars behoeften en wensen!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. Werk & vrije tijd

Denk aan jullie gevoelens over het werk, het draaien van lange dagen, werk mee naar huis nemen, persoonlijke doelen en jullie huidige niveau van tevredenheid over het werk. Als je van te voren over deze dingen nadenkt en dit bespreekbaar maakt, weet je beiden hoe je nu en naar de toekomst toe in dit onderwerp en de verdeling van werk en vrije tijd staat.
Gesprekken over de manier waarop je idealiter je vrije tijd besteedt en waarnaar de voorkeur voor een vakantie uitgaat, kunnen eveneens verhelderend werken.

2. Toekomstbeeld

Overleg in wat voor soort huis je wilt wonen en waarnaar je voorkeur uitgaat qua locatie. Een stad of een dorp is een groot verschil. En hoe zit het met de taakverdeling in huis en / of de rolverdeling naar de toekomst toe in het geval van kinderen? Bespreek ook eventuele medische zorgen die je over jezelf of over je toekomstige echtgenoot hebt.

3. Financiën

Bespreek de financiën. Zijn er gemeenschappelijke of afzonderlijke bankrekeningen of gecombineerde lonen en investeringen? Stel een begroting op en overleg wie zich voornamelijk bezig gaat houden met de rekeningen. Als donaties aan goede doelen belangrijk voor je zijn, bespreek dan wat je wilt blijven doneren en hoeveel.

4. Seks

Maak seks bespreekbaar. De diepte van deze discussie is afhankelijk het huidige niveau van intimiteit met elkaar. Creëer een sfeer waar seks kan worden besproken vanaf het begin van de voorbereidingen op het huwelijk.

5. Religie

Onderzoek je gedachten over religie, met name als je van elkaar verschilt qua godsdienst. Bespreek met welke godsdienst eventuele kinderen zullen worden opgevoed. Gaat religie een grotere rol spelen als je kinderen hebt? Door dit te bespreken met je toekomstige echtgenoot leer je elkaar ook beter kennen.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!
Gerelateerde instructies