Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 909 instructies gemaakt

Hoe kun je een strik (vlinderdas) knopen? De Bowtie knoop.

Omschrijving

Bij officiële gelegenheden als gala's (white tie), bruiloften en dergelijke is het dragen van een strik (ook wel 'vlinderdas' of 'bow tie' genoemd) soms vereist. Maar hoe moet je zo'n strik nu eigenlijk knopen? Deze instructievideo zal je helpen bij het maken van de 'Bowtie knoop'. Onder de video vind je de geschreven handleiding, voor het nalezen van deze uitleg. Om het strikken van je vlinderdas nog makkelijker te maken.Veel succes!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Deze video bevat geen geluid. Er wordt door middel van handelingen echter duidelijk aangegeven hoe de strik geknoopt dient te worden.

1. Platte knoop maken.

Hang de vlinderdas om je hals, met de linkerkant iets langer dan de rechterkant. Sla de linkerkant in een schuine lijn over de rechterkant heen en haal hem achterlangs tussendoor naar voren (zie video 0.22). Trek de zo ontstane platte knoop aan.

2. Eerste lus van de bowtie knoop maken.

Klap de bovenliggende kant naar rechts omhoog en leg hem over je rechterschouder. Vouw de onderliggende kant in een lus naar rechts en houd daarna de stof in het midden met je wijs- en middelvinger en de duim van je rechterhand stevig op elkaar.

3. Tweede lus van de bowtie knoop maken.

Klap de bovenste kant weer terug naar voren en breng hem vertikaal over de vingers van je rechterhand heen naar achteren, achter de gevouwen lus. Trek hem daarna dubbelgevouwen met je linkerhand over de vingers van je rechterhand heen door de net gevormde lus, in een lus naar links (zie video 0.52).

4. De strik in model brengen.

Trek de bowtie knoop stevig aan met een lus links en een lus rechts. Vouw de punten van je overhemd boord naar beneden en breng de vlinderdas in model. Dit doe je door de lussen eerst gelijkmatig te schikken vanuit het midden naar links en naar rechts en vervolgens mooi open te vouwen (zie video 1.37). En daarna.. feesten maar! Wij wensen je veel plezier.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!