Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 913 instructies gemaakt

Hoe kun je een stropdas knopen? De 'Atlantic knoop'.

Omschrijving

De Atlantic knoop is een verrassende en originele stropdas knoop die je met slechts een paar slagen kunt maken. Het is een asymmetrische knoop die ook geschikt is voor beginners. Hoe je de Atlantic knoop in je stropdas kunt maken, leert Senol Tapirdamaz je in deze instructievideo. Onder de video vind je de geschreven handleiding om iedere stap zo nodig ook nog te kunnen nalezen. Veel succes bij het knopen van je stropdas met de Atlantic knoop.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Let op, de video is gespiegeld. Dus links op beeld is in werkelijkheid rechts. In de handleiding hieronder zijn de stappen ook als zodanig weergegeven.

1. De stropdas omhangen

Sluit het bovenste knoopje van je overhemd en zet de kraag omhoog. Hang daarna de stropdas om met de brede zijde van de das rechts (het uiteinde ter hoogte van je riem) en de smalle zijde wat langer, links.
De Atlantic knoop maak je met de smalle zijde van je das.

2. De brede zijde van de das samenknijpen

Knijp de brede zijde van de das bovenaan onder je overhemdboord met je duim en wijsvinger van je rechterhand naar voren toe samen (zie video 0.42). Sla de dunne zijde over de brede zijde heen, haal hem achterlangs door het midden via de halsopening terug naar voren en trek hem iets naar links toe (zie video 0.55).

3. Een losse knoop maken

Breng nu de dunne zijde achterlangs, onder de brede zijde door, naar rechts en daarna voorlangs via de halsopening door het midden weer terug. Het is de bedoeling dat je nu een vrij losse knoop hebt (zie video 1.07).
Sla de brede zijde even over je linkerschouder naar achteren en haal de dunne zijde door de lus die je net hebt gemaakt (zie video 1.12). Sla daarna de brede zijde weer terug naar voren en trek de knoop voorzichtig iets aan.

4. De Atlantic knoop aantrekken en in vorm brengen

Houd de stropdasknoop met je duim en wijsvinger van je rechterhand onderaan vast en trek de knoop met de brede zijde rustig aan, tot aan je nek. Breng de stropdas knoop mooi in vorm en vouw daarna je overhemdkraag omlaag. Trek de knoop nog een keer goed aan en schuif tot slot de dunne zijde door het lusje aan de achterkant van de brede zijde.
Zo kun je dus je stropdas knopen met de Atlantic knoop.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!