Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 913 instructies gemaakt

Snel en makkelijk je stropdas knopen met de Halve Windsor knoop.

Omschrijving

De Halve Windsor knoop is een makkelijke stropdasknoop om te maken. Het is een veelgebruikte basisknoop waarmee je zakelijk goed voor de dag komt. Met de Halve Windsor knoop kun je dan ook je stropdas op een snelle manier verzorgd knopen. Maar hoe kun je die Windsor nou precies knopen? In deze instructievideo wordt de Halve Windsor knoop stap voor stap uitgelegd, zodat je exact weet hoe je deze moet maken. Onder het filmpje vind je de geschreven uitleg terug. Zo kun je voortaan zonder probleem met een goed geknoopte stropdas op je werk verschijnen.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. De Halve Windsor knoop maken: voorbereiding

Je hebt de brede zijde van de stropdas links en de smalle zijde rechts, waarbij de brede zijde ongeveer twee keer de lengte heeft van de smalle zijde.

2. De Halve Windsor: de basis voor de knoop leggen

Leg de brede zijde naar rechts over de smalle zijde van de stropdas heen. Haal deze dan onder de smalle zijde door en trek de brede zijde naar de linkerkant, waarna je hem vervolgens voorlangs boven door de lus om je hals haalt (zie video 0.13). De korte, smalle zijde ligt nu boven.

3. Je stropdas knopen met de Halve Windsor

Sla nu de onderliggende brede zijde van links naar rechts over de smalle zijde, haal hem achterlangs door naar voren (zie video 0.21) en daarna door de zojuist gevormde lus. Aantrekken... en klaar is je geknoopte stropdas! De Halve Windsor knoop, een makkelijke, snelle en nette basisknoop.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!