Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 419 instructies gemaakt

Snel en makkelijk je stropdas knopen met de Halve Windsor knoop.

Omschrijving

De Halve Windsor knoop is een makkelijke knoop om te maken. Maar hoe knoop je die Windsor nou precies? In deze instructievideo wordt de 'Halve Windsor knoop' stap voor stap uitgelegd, zodat je precies weet hoe je deze moet maken. Onder het filmpje vind je de geschreven uitleg terug.
Met de Halve Windsor knoop kun je je stropdas op een snelle manier verzorgd knopen. Het is een veelgebruikte basisknoop waarmee je zakelijk goed voor de dag komt. Zo zorg je dat je zonder probleem met een goed geknoopte stropdas op je werk verschijnt.

Handleiding

1. De Halve Windsor knoop: voorbereiding

Je hebt de brede zijde van de stropdas links en de smalle zijde rechts, waarbij de brede zijde ongeveer twee keer de lengte heeft van de smalle zijde.

2. De Halve Windsor: de basis voor de knoop leggen

Leg de brede zijde naar rechts over de smalle zijde van de stropdas heen. Haal deze dan onder de smalle zijde door en trek de brede zijde naar de linkerkant, waarna je hem vervolgens voorlangs boven door de lus om je hals haalt (zie video 0.13).
De korte, smalle zijde ligt nu boven.

3. De halve windsor: knopen en klaar!

Sla nu de onderliggende brede zijde van links naar rechts over de smalle zijde, haal hem achterlangs door naar voren (zie video 0.21) en daarna door de zojuist gevormde lus. Aantrekken... en klaar is je geknoopte stropdas!
Een makkelijke, snelle en nette basisknoop.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!