Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 918 instructies gemaakt

Hoe kun je een stropdas knopen? St. Andrew stropdas knoop.

Omschrijving

De St. Andrew knoop is een vrij standaard stropdas knoop die ook geschikt is voor smalle stropdassen. De knoop is wat kleiner dan de Windsor knoop. Hoe je deze knoop kunt maken, leer je in de instructievideo. Hierin wordt duidelijk aangegeven hoe je een stropdas netjes kunt knopen met de 'St. Andrew knoop' en waarop je moet letten bij het maken van deze stropdas knoop. Onder de video kun je in de geschreven handleiding de uitleg voor het maken van deze fraaie stropdas knoop ook nog nalezen. Veel succes bij het strikken van je stropdas!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
De video is gespiegeld. Wat je in beeld dus links ziet is in de handleiding rechts en andersom.

1. De stropdas omhangen

Zet de kraag van je overhemd omhoog en hang de stropdas om met de binnenzijde aan de buitenkant en met de brede zijde rechts en de smalle zijde links. De smalle zijde hangt daarbij tot net onder je middenrif.

2. Met de brede zijde een volle draai om de smalle zijde heen maken

Sla de brede zijde onder de smalle zijde door naar links, dan in een horizontale lijn voorlangs over de smalle zijde heen weer naar rechts. Vervolgens draai je achterlangs onder de smalle zijde door terug naar links. Houd daarbij de stof met je rechterhand steeds goed op elkaar.
Je hebt nu met de brede zijde een volle draai gemaakt om de smalle zijde heen (zie video 0.55).

3. De brede zijde voorlangs doorhalen

Haal vervolgens de brede zijde voorlangs door het midden via de halsopening naar achteren en trek hem iets naar links (zie video 1.04).

4. De St. Andrew knoop afronden

Sla de brede kant voorlangs horizontaal naar rechts. Haal de brede kant daarna via de achterkant door de halsopening via het midden weer naar voren. Haal hem daarna door de net gevormde lus aan de voorkant en trek de knoop aan. Het is mooi als net onder de stropdasknoop een klein deukje in het midden van de stof van je stropdas ontstaat. Vouw tot slot je overhemdkraag weer omlaag en klaar is deze makkelijke, standaard stropdas knoop.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!