Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 909 instructies gemaakt

Hoe moet je een stropdas knopen? De 'Enkelvoudige Windsor' knoop.

Omschrijving

In deze instructievideo wordt snel en makkelijk uitgelegd, hoe je de 'Enkelvoudige Windsor knoop', ook wel bekend als de 'Single Windsor' of 'Enkelvoudige Herenknoop', in je stropdas kunt knopen. Onder de video vind je de korte, geschreven handleiding voor deze eenvoudige stropdas knoop. Zo kun je met een strak en correct geknoopte stropdas (met enkele knoop) op je werk of feest verschijnen!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. Basis leggen Enkelvoudige Windsor.

Hang de stropdas om met de smalle zijde rechts en de brede zijde, iets langer, links. Breng de brede zijde over de smalle zijde schuin naar rechts. Haal vervolgens de brede zijde achterlangs via de halsopening naar voren. Breng hierna de brede zijde via rechts horizontaal achterlangs naar links. Sla de brede zijde horizontaal voorlangs en breng deze via de halsopening weer naar voren.

2. Enkelvoudige Windsor knoop afronden.

De brede zijde hangt nu over de smalle zijde heen los naar beneden. Steek de brede zijde door de lus heen die bij het opzetten van de basis aan de voorzijde is ontstaan. De knoop is nu compleet. Het enige wat je nog hoeft te doen is de stropdas knoop voorzichtig aantrekken (door de knoop over de smalle zijde van je stropdas omhoog te schuiven) en je Enkelvoudige Windsor is klaar. Je hebt nu een mooie basisknoop in je stropdas die zeer geschikt is voor bijvoorbeeld zakelijke gelegenheden.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!