Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 913 instructies gemaakt

Hoe kun je een stropdas knopen? De Dubbele Windsor knoop.

Omschrijving

In deze instructievideo leer je op een snelle en duidelijke manier, hoe je een Dubbele Windsor knoop maakt in je stropdas. De Dubbele Windsor is een mooie, dikke knoop die zelfvertrouwen uitstraalt en geschikt is voor zowel officiële gelegenheden als voor sollicitaties en werk gerelateerde situaties. Bekijk de video en je weet precies hoe je die Dubbele Windsor in je stropdas legt. Onder de video staat de geschreven handleiding voor het knopen van deze stropdas knoop, zodat je iedere stap kunt nalezen.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. Dubbele Windsor: de basis leggen

Leg de stropdas om je nek, met de brede zijde links en de smalle zijde rechts. Zorg dat de brede zijde wat langer is dan normaal bij het stropdas knopen, omdat je voor de Dubbele Windsor knoop meer stof nodig hebt (zie video 0.12).

2. Brede zijde over de smalle zijde heen slaan

Sla van links naar rechts de brede zijde over de smalle zijde, haal hem onder de onderkant van de smalle zijde door en vervolgens door de lus om je hals weer naar voren (zie video 0.24).

3. Een driehoek als knoop maken

Sla nu de brede zijde van links naar rechts onder de smalle zijde door en haal hem voorlangs tussendoor naar achteren (zie video 0.31). Hierna ligt de brede zijde met de binnenkant boven, onder de korte zijde met een soort van driehoek als knoop. Deze driehoek is het bewijs dat je de Dubbele Windsor tot zover goed hebt geknoopt.

4. De Dubbele Windsor knoop afmaken

Sla de onderliggende brede zijde in een rechte lijn van links naar rechts voor over de driehoek heen, daarna naar achter om hem vervolgens tussendoor weer naar voren te halen (zie video 0.46). Haal hem hierna door de net gevormde lus heen, waarna je de knoop kunt aantrekken. Al naar gelang de dikte van de knoop kun je de knoop strak of losser laten. Schuif de knoop omhoog en klaar is je Dubbele Windsor knoop.
Deze knoop past het best bij een brede boord.
Wil je liever een smallere knoop in je stropdas? Maak dan een enkelvoudige windsor knoop.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!