Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 909 instructies gemaakt

Stropdas knopen: een snelle basisknoop.

Omschrijving

Wil jij snel en eenvoudig je stropdas knopen? Deze instructievideo toont hoe je dat kunt doen. Onder de video kun je in de geschreven handleiding de uitleg van deze snelle en simpele basisknoop ook nog nalezen. Zo kun je binnen de minuut leren hoe je jouw das op een makkelijke, professionele wijze kunt knopen en kom je verzorgd en correct voor de dag. Veel succes met het strikken van je stropdas!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. Het brede deel over en onder het smalle deel halen.

Hang de stropdas om je nek met het smalle deel rechts en het brede deel iets langer, links. Sla het brede deel naar rechts, over het smalle deel heen en vervolgens in een horizontale rechte lijn onder het smalle deel door weer terug naar links.

2. Het brede deel over je vingers heen slaan

Leg de wijs-en middelvinger van je linkerhand op het smalle deel en sla voorlangs het brede deel over je vingers en daarmee tevens het smalle deel heen, in een rechte lijn naar rechts (zie video 0.15).

3. De basis stropdas knoop afronden

Haal vervolgens het brede deel achterlangs door het midden via de halsopening naar voren. Trek hem rustig door de lus op je vingers, terwijl je ondertussen je vingers uit de lus trekt. De gemaakte stropdas knoop even aantrekken met het smalle deel en klaar is deze snelle en makkelijke basisknoop!
Zie de overige instructievideo's op onze site om meer knooptechnieken te leren.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!