Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 909 instructies gemaakt

Hoe moet je een stropdas knopen? Voor beginners.

Omschrijving

Bij officiële gelegenheden is het dragen van een stropdas soms vereist. Ook kan het zijn dat jij strak in pak op je werk verwacht wordt. Maar hoe knoop je zo'n das nou ook alweer precies?! Dit filmpje zal je daarbij helpen. In deze instructievideo wordt namelijk uitgelegd hoe je ook als beginner je stropdas op een eenvoudige manier mooi kunt strikken..Lees je de geschreven handleiding onder de video ook nog even door dan zal het ook jou zeker lukken om met een mooi geknoopte stropdas te verschijnen.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. De stropdas omhangen

Hang de stropdas om, met het smalle gedeelte rechts en het brede gedeelte met iets meer lengte links (zie video 0.12).
Let op dat de video in spiegelbeeld is. Je kunt de stropdas ook via de andere kant knopen, dat maakt voor het resultaat niet uit.

2. De lange zijde over de korte zijde slaan

Sla de lange zijde kruiselings naar rechts over de smalle zijde en haal de lange zijde vervolgens achter de korte zijde langs, via de halsopening, losjes tussendoor naar voren (zie video 0.17). Let op dat je hem daarbij nog niet te strak aantrekt.

3. De Enkelvoudige Windsor knoop maken

Breng de lange zijde onder de korte zijde door naar rechts. Sla vervolgens de lange zijde horizontaal van rechts naar links over het midden heen. Herhaal daarna stap 2 en haal de lange zijde achterlangs, via de halsopening, weer tussendoor naar voren (zie video 0.33). Trek de lange zijde door de net gevormde lus heen. Je stropdas knoop is nu klaar! Trek de stropdas rustig aan en schuif de knoop zo naar boven.
Als het goed is dan heb je nu een nette knoop in je stropdas zitten waarmee je verzorgd voor de dag kunt komen.
Ga bij het aanschuiven van de knoop voorzichtig te werk, anders trek je de knoop dubbel!
Een alternatief voor de enkelvoudige windsor knoop is de St. Andrew knoop. Deze knoop is nog wat kleiner dan de windsor en ook geschikt voor smalle stropdassen.
Wil je juist liever een vollere knoop? Kies dan voor een Dubbele Windsor knoop, die bijvoorbeeld goed past bij een brede boord.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!