Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 406 instructies gemaakt

Hoe kun je supersnel en makkelijk je kleding, t-shirts of jasjes, (op)vouwen? Chinese stijl.

Omschrijving

Deze video laat zien hoe je in no time je T-shirt of jasje uit de was kunt vouwen voor in de kast. Het vergt misschien wat oefening, maar als je de techniek eenmaal beheerst scheelt het je zeeën van tijd bij het opvouwen van je was. Succes met deze handige manier van vouwen!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. Wat doe je met je linkerhand?

Leg het T-shirt op een vlakke ondergrond plat neer met de voorkant naar boven. Pak met je linkerhand, net naast de hals, het T-shirt op de schoudernaad vast. Doe dit aan de kant die het verst van je af ligt.
Heeft je kledingstuk knopen, zoals een jasje, zorg dan dat voordat je gaat vouwen alle knopen dicht zijn.

2. Wat doe je met je rechterhand?

Trek met je rechterhand een denkbeeldige lijn vanaf je linkerhand recht naar beneden, naar het midden van het T-shirt. Pak ook hier de stof van zowel de voor- als achterkant van het T-shirt, vast. Wat doe je met je rechterhand?

3. Het vouwen van de bovenkant

Vouw de bovenkant van het T-shirt met je linkerhand in een rechte lijn, over je rechterhand heen, naar de onderkant van het T-shirt. Je linkerarm kruist daarbij je rechterarm. Let goed op dat je linker- en rechterhand wel op één lijn blijven. Het vouwen van de bovenkant

4. Hoe nu verder?

Pak met je linkerhand de onderkant van het T-shirt samen met de stof die je al in je hand hebt, vast. Til het shirt met je linkerhand op en trek je rechterarm uit het T-shirt zodat je armen weer recht zijn. Blijf daarbij met beide handen het T-shirt vasthouden.

5. De laatste vouw van je T-shirt maken

Schud het T-shirt recht. Sleep het daarna iets over de tafel, klap het naar binnen en maak de laatste vouw. Zo kun je kleding uit de was in no-time opvouwen en opbergen in de kast. De laatste vouw van je T-shirt maken
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!