Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 406 instructies gemaakt

Hoe kun je leren handtassen en rugtassen opknappen en onderhouden?

Omschrijving

Slijtageplekken op lederen handtassen en rugzakken kun je makkelijk zelf herstellen. Een leren tas zal na verloop van tijd gebruikssporen vertonen, zoals plekken waar de kleur is weggesleten. Deze plekken kun je bijwerken met een kleurtint. De tas of rugzak daarna verzorgen met ledervet en hij is weer als nieuw. In de instructievideo kun je zien hoe je dit allemaal moet doen. In de geschreven handleiding eronder kun je het lezen.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. De tas schoonmaken

Maak de tas schoon met een mild reinigingsmiddel voor leer. Gebruik hierbij een borsteltje om vooral ook in de naden en de nerven van het leer het vuil goed te kunnen verwijderen. Maak de tas niet te nat en wrijf na het borstelen de tas goed af. Laat vervolgens na het schoonmaken de tas goed droog worden. De tas schoonmaken

2. De tas ontvetten

Voordat je de handtas of rugtas kunt opknappen moet je na het schoonmaken de droge tas grondig ontvetten. Dit kun je doen met een badstof doek met Leder Reinigingsbenzine. Met dit middel verwijder je tevens de restanten van vorige onderhoudsmiddelen.

3. De ruwe plekken op het leer gladschuren

Na het ontvetten kun je nu de ruwe, kale plekken op het leer gladschuren met een Leder Softpad, een speciaal schuursponsje voor leer.

4. De kleur van het leer herstellen

Vervolgens kun je de plekken waar de kleur van het leer is weggesleten behandelen met Leder Fresh, een kleurtint. Doe wat kleurtint op een sponsje en breng het in een dun laagje aan op de te behandelen plek. Breng de kleurtint zo nodig meerdere keren aan, waarbij je het leer tussen iedere behandeling door, droog föhnt.
De juiste kleur voor de kleurtint kun je het beste bepalen aan de hand van een stukje leer aan de achterkant van de klep of binnenkant van je tas. Op deze plekken heeft het leer namelijk weinig te lijden gehad van invloeden van buitenaf.

5. Het leer van de tas verzorgen en conserveren

Om na het opknappen het leer van je handtas of rugtas goed te onderhouden kun je de tas inwrijven met leervet. Wrijf wat leervet in een zachte doek en vet hiermee de hele tas in. Na deze behandeling zal je handtas of rugzak er weer tip top uitzien. Het leer van de tas verzorgen en conserveren
Producten van Colourlock koop je hier bij Bol.com.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!
Gerelateerde instructies