Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 385 instructies gemaakt

Dresscodes: welke kleding hoor je te dragen bij officiële gelegenheden?

Dresscodes: welke kleding hoor je te dragen bij officiële gelegenheden?
Omschrijving

Op een uitnodiging voor officiële gelegenheden ziet men meestal bij gewenste kleding een dresscode staan. Vaak is dan de vraag welke kleding hoort bij welke kledingcode en hoe je dus kunt voldoen aan deze etiquette. Hieronder zullen de verschillende dresscodes besproken worden om je een beeld te geven van het gewenste voorkomen.

Handleiding

1. Cocktail

Als dame draag je een elegant, kort jurkje met pumps. Het jurkje mag iedere denkbare kleur hebben. Als heer draag je een donkergekleurd pak, de das is optioneel.

2. Tenue de ville

Dit betekent voor de dames een mantelpakje, broekpak of een geklede jurk. Hierbij geen blote benen, maar een panty. De heren dragen een donkerblauw of grijs pak (geen bruin) met een overhemd en stropdas, zwarte schoenen en donkere sokken.

3. Informeel

De dames kunnen iets dragen wat feestelijk en trendy is of hetzelfde als bij tenue de ville. De heren kunnen kiezen tussen een pak of een broek met een colbert, met daarbij een overhemd en stropdas.

4. Casual

Alles kan: een trui, T-shirt, spijkerboek, sneakers, wat je wilt.

5. Smart casual

Alles wat feestelijk, trendy en flitsend is.

6. White tie

Voor de dames een lange, feestelijke avondjurk met een laag decolleté en daarbij lange handschoenen. Voor de heren een rok of gala uniform.

7. Black tie

De dames dragen een korte of lange avondjurk met een bescheiden decolleté en daarbij halflange handschoenen. Een lange rok met blouse mag ook. De heren dragen een smoking.

8. Avondkleding

Als dame kun je kiezen tussen een lange of korte avondjurk, als heer tussen een rok of smoking.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!