Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 385 instructies gemaakt

Hoe moet je een kartonnen vouwmachine maken voor het snel (op)vouwen van T-shirts?

Omschrijving

Van karton kun je eenvoudig een soort van vouwmachine maken om T-shirts op te vouwen. Vooral makkelijk als je een stapel gewassen shirts snel wilt kunnen opbergen. Eenmaal gemaakt, zul je er lang plezier van hebben. De video laat zien hoe je hem moet maken.

Handleiding
Benodigdheden
  • stanley mes
  • stevig, vouwbaar karton (bordpapier)

1. De kartonnen delen snijden

Snijd uit het karton twee rechthoeken van 72 cm lang en 25 cm breed (A) één rechthoek van 72 cm lang en minimaal 35 cm breed (B) en één rechthoek van 36 cm lang en 25 cm breed (C).

2. De kartons op maat vouwen

Leg de kartons A in de lengte tegen elkaaar aan. Leg het karton B hier bovenop met het midden op de naad. Vouw de overstekende delen van de kartons A naar binnen, klap ze terug en haal karton B weer weg. Maak in karton C aan de smalste kant zo'n 6 cm vanaf de bovenrand een vouw.

3. De vouwmachine gebruiksklaar maken

Schuif de kartons A met de smalste kant tot de vouw onder karton B. Leg op karton B, karton C met de vouw in het midden. Leg het T-shirt in het midden op de kartons en vouw de mouwen naar binnen.

4. Het T-shirt vouwen

Klap de kartons A naar binnen en weer terug. Klap karton C naar boven en weer terug. Het shirt kan nu mooi gevouwen de kast in.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!