Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 406 instructies gemaakt

Hoe kun je netjes en snel een overhemd opvouwen?

Omschrijving

Het opvouwen van een overhemd is niet moeilijk. Nadat je dit filmpje hebt bekeken zullen ook jouw overhemden voortaan netjes gevouwen de kast ingaan. Onder de video hebben we alle handelingen ook nog even stap voor stap voor je opgeschreven, zodat er bij het snel en netjes opvouwen van je overhemd niets meer mis kan gaan. Veel succes!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. De mouwen naar binnen vouwen

Leg het hemd met dichte knoopjes en de halsopening naar je toe, met de voorkant plat op tafel. Sla 1 mouw recht naar binnen en vouw daarna de 2e mouw netjes over de 1e mouw heen.

2. De zijkanten naar binnen vouwen

Draai het hemd een kwartslag, zodat nu de zijkant naar je toe komt te liggen. Vouw de buitenkanten van het overhemd in de lengte één voor één naar binnen toe, naar het midden.

3. De onderkant van het overhemd vouwen

Draai het overhemd weer een kwartslag, waarna nu de onderkant van het hemd naar je toe ligt. Vouw de onderkant van het hemd zo'n 10 centimeter naar boven toe. Pak daarna de gevouwen onderrand op de hoeken beet en sla het overhemd tot aan de schouderlijn dubbel. Zo kun je nu het overhemd netjes opgevouwen in je kast of koffer leggen.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!